Niğde’nin Çiftlik İlçesi’nde evlerinde internet ve uydu bağlantısı olmadığı için  EBA TV’den dersleri takip edemeyen 12 yaşındaki Niğmet Gültekin’e jandarma tablet ve  uydu cihazı hediye etti. 


Çiftlik ilçesine bağlı Bozköy beldesinde Bozköy Şehit Erol Öncel Ortaokulu’na giden Niğmet Gültekin, EBA TV’den dersleri takip edemediğini için jandarmaya mektup yazarak yardım istedi.

Gültekin mektubunda: “Ben Bozköy Şehit Erol Öncel Ortaokulu’nda okumaktayım.Biz beş kardeşiz. İkimiz liseye birimiz ilkokuluna gidiyoruz. Sayın komutanım evimizde internet ve uydu cihazı olmadığı için EBA’dan derslerimi takip edemiyorum. Bu yüzden derslerimden geri kalmaktayım. Sayın Komutanım, o yüzden sizden bir ricam var. Sizfden evimize uydu cihazı, tablet veya internet bağlatmanızı istiyorum. Bu isteğimi ben karakolunuza gelip söyleyecektim ama köyümüz karantina altında olduğu için yanınıza gelemedim.  Sayın Komutanım sizden isteğim bu isteklerimi kısa zamanda ulaştırırsanız beni çok sevindirirsiniz. Okul hayatına ara verdiğimden beri  derslerimden çok geri kaldım. Ben derslerimde başarılı olup ileride üniversite okumak ve hemşire olmak istiyorum. Sayın komutanım sizleri çok seviyorum” 
Mektup üzerine Niğde İl Jandarma komutanlığından cevap gecikmedi. Jandarma ekipleri uydu cihazı alarak kurulumunu yaptı. Aynı zamanda tablet hediye etti.

Editör: TE Bilişim