Niğde'de 2011 yılında eşini kaybeden Güler Özbek, 2 çocuğuyla yaşam sürerken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı çocuk yuvasından aldığı koruma kararlı 2 çocuğa da annelik yapıyor. 


2011 yılında ani rahatsızlık sonucu eşini kaybeden Güler Özbek, 14 yaşındaki Ayşe Ceren ve 16 yaşındaki Yusuf isimli çocuklarıyla tek başına yaşamaya başladı. Herhangi bir iş yerinde çalışmayan ve maddi durumu iyi olan Özbek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda koruma kararlı iki kardeşe de gönüllü annelik yapıyor.


Güler Özbek, kendi çocukları Ayşe Ceren ve Yusuf'un yanlarına gelen iki kardeşleriyle çok iyi anlaştıklarını söyledi. Özbek, “Eşim vefat ettikten 1 yıl sonra evde kalabalığa alıştığımız için çocuk yuvasından bir çocuk aldım. Daha sonra bende bulunan çocuğun kardeşini de aldım. Kendi çocuklarımla birlikte bir hayat sürüyoruz. Çok iyi gidiyor, problemimiz yok, kardeşleriyle çok iyi anlaşıyorlar. Bir çocuğa bakmak, bir yerlere getirmek çok güzel, inşallah bir yerlere getireceğiz. İki çocuğu ailemize aldıktan sonra çocukların kendilerine güven geldi. Büyük bir yük, zor bir şey, yalnız olunca da çocuklara hem içeride hem dışarıda yetişmeye çalışıyoruz ama Rabbim yardım ediyor. Çocuklar gelince evde düzen kuruldu. Çocuklar yurttan gelince iyi bakmıyorlar değil ama birebir ilgi olunca aile ortamında sevgiyi öğrendiler. Orada yalnız olunca acımasız yetişecekti belki yalnız oldukları için ama ailede yetiştikleri için sevgiyi, acıyı biliyorlar. Kendi oğlum Yusuf hem ağabeylik hem babalık yapıyor” dedi.


Editör: TE Bilişim