Eğitim 2023 Derneği Genel Başkan Vekili Gazi Karabulut, Afganistan’ın Cevizcan- Şibirgan ili ve Andhoy, Karakum bölgesinde gerçekleştirilen kurban organizasyonu hakkında bir değerlendirme yaptı.


Karabulut, yapılan faaliyete kurbanlarını bağışlayarak ve duaları ile destek olarak katkıda bulunan herkese teşekkür ederken çalışmayı “Kardeşlerin Kucaklaşması” şeklinde değerlendirdi. Kendisi ile birlikte Genç Akademisyenler Derneği yönetim kurulu üyesi Dr. Davut Karataş’ın da bölgede bulunduğunu ve kurban hizmetine desteğinin yanında hastaları da muayene ettiğini belirten Karabulut, şu açıklamaları yaptı:


“Başta Niğde’mizdeki sivil toplum örgütleri, Niğdeli yardım severler ve ülkemizin değişik yerlerindeki  gönül dostlarının katkıları ile toplamda 400 adet kurbanı yoğunlukla Türkmenlerin ve Özbek Türklerinin yaşadıkları yerde keserek dağıtımını yaptık. Afganistan’daki İpek yolu vakfı ve gönüllü kişilerce de büyük destek verilen organizasyonda Mezar-ı Şerif ziyaretinin ardından Şibirgana geçtik. Burada Oğuzlar Derneğine mensup bir grup genç tarafından coşku, sevgi ve şiirlerle karşılandık. Topluca şehitliğe gidip dua ettik. Oğuzlar derneği ziyareti ve sohbetin ardından Andhoy’da kıldığımız bayram namazı sonrasında vekaletini aldığımız kurbanlarımızı tek tek isimleri okuyup, fotoğraflayarak tekbirler eşliğinde kesip ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.


Bizi etkileyen şüphesiz ki kelimelerin kifayetsiz kalacağı pek çok mağduriyete şahit olduk. Ancak suyun olmadığı, çölün hakim olduğu, çaresizliğin yürekleri sızlattığı o ortamda kardeşlerimizin misafirperverliği, samimiyeti, Türkiye sevgisi, Türk insanına bağladıkları umutları bizlerin yüreğine bir kor gibi düştü.


Bu çalışmada, Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi, Eğitim 2023 Derneği Genel Merkezi, Niğde Kamu-Sen ve Kamu-Sen’e bağlı kollar, Niğde Türk Ocağı Şubesi, Niğde Türkav, Niğde Eğitim 2023 Derneği İl Temsilciliği, Genç Akademisyenler Derneği olmak üzere emeği geçen bütün Türk halkına sonsuz teşekkürlerimi sunarken, binlerce kilometre uzaktaki kardeşlerinin kucak dolusu selamlarını getirdiğimizi
belirtmek isterim. “

Editör: TE Bilişim