Karakapı Belediyesi 1. Geleneksel Hasandağı Yayla Festivali yapıldı.

Haber-Fotoğraf : Selim GÖKEL - Osman Doruk

 

Altunhisar İlçesi Karakapı Kasabası  Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ve bu yıl 1. si yapılan Hasandağı Yayla Festivaline ilgi büyüktü.

 

Altunhisar İlçesi Karakapı Belediyesi tarafından  bu yıl yapılan  ilk festivale Kasaba’da yaşanlar ve çevre il ve ilçelerde yaşayan Karakapılılar yoğun ilgi gösterdi.

 

Bu hafta sonu Hasandağı eteklerinde bulunan Karakapı yaylasında yapılan festivalde ilginç görüntüler oluştu. Araçları ile toprak yoldan Hasan Dağı eteklerinde bulunan yaylaya giden Karakapılılar  bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar.

 

Program sabah saatlerinde İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başladı. Karakapı Belediye Başkanı Osman Daysal diğer protokol üyelerinin konuşmaları ile devam edildi.  Festivale Protokol üyelerinin de ilgisi büyüktü,  Ak Parti Milletvekillerinden Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Karakapı Belediye Başkanı Osman Daysal, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Niğde, Bor, Altunhisar bazı belde belediye başkanları, Bazı daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Festivale katılan konuklara etli pilav ikram edildi. Yemekten sonra festival alanını dolduran Karakapılılar çalan yerel müzik eşliğinde oynayarak gönüllerince eğlendiler. Karakapılı öğrenciler hazırladıkları folklor ve çeşitli oyunları sundular.  Festival akşam saatlerinde son buldu.

 

 

Editör: TE Bilişim