Niğde Karadenizliler Derneği Başkan yardımcısı İlyas Çap, 4 Aralık Pazar günü Karadenizliler Derneği olarak Hamsi Şenliği düzenleyeceklerini belirterek, tüm Niğdelileri şenliğe davet etti.

Niğde Karadenizliler Derneği geleneksel hale getirdiği Hamsi Şenliği’nin bu yıl 5’ncisi gerçekleştirecek. Bu yıl Niğde Belediyesi sponsorluğunda düzenlenecek olan hamsi şenliği hakkında bilgi vermek için Niğde Karadenizliler Derneği’nde basın toplantısı düzenlendi.

Hamsi ikramının da yapıldığı toplantıya Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Başaran ve basın mensupları katıldı. Niğde’de bine yakın Karadenizlinin yaşadığını ifade eden Çap: “ amacımız Karadeniz’in bir esintisini bir gün bile olsa Niğde’ye taşımak, Niğde’yi kendi memleketi, kendi şehri gibi gören Karadeniz insanının Niğde’ye katkısını ortaya koymaktır. Eğlenmek, çevremizle kaynaştığımızı göstermek, şen ve hoş bir gün geçirmektir” dedi. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan: “ ilimizde Karadenizlilerin önemli bir yeri var. İnşaat sektörünün her alanında Karadenizli arkadaşlarımız var. Bizde Karadenizli arkadaşlarımızla içli dışlı olduk. 20 yıldır Niğde’de inşaat sektörünün lokomotifi Karadenizli arkadaşlarımız. Biz onlara Karadenizli demiyoruz Niğdeli diyoruz herkes Niğde’nin ekmeğini yiyor, suyunu içiyoruz havasını soluyoruz. Bu bakımdan kendimizden Karadenizli kardeşlerimizi ayrı görmüyoruz. Niğde belediyesi olarak Karadenizliler Dereğinin bu güne kadar yanında olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. 4 Aralıkta kent ormanında yapılacak olan programın sponsoru da Niğde Belediyesi olarak biz olacağız. Karadenizli olan olmayan herkesi kent ormanında 4 Aralıkta yapılacak Hamsi şenliğine bekliyorum” diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim