İstanbul Niğde Dernekler Federasyonu İstanbul ‘da Niğdeliler gecesi için hazırlıklarına devam ediyor.

Federasyonun aylık kahvaltılı toplantısına dernek başkanları ve gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer ile eski milletvekillerinden Rıfat Yüzbaşıoğlu’da katıldı.

Federasyon Başkanı Mustafa Tokaç yaptığı açış konuşmasında Nisan ayında düzenlenecek gece ile ilgili çalışmalardan söz etti. Yeni kurulan Dündarlı Derneği de federasyona katılması ile İstanbul’daki federasyona katılan dernek sayısı 20’ye ulaştı.

Toplantıda konuşan Gazeteci yazar Ömer Fethi Gürer Niğde ilinin tarihsel dokusunu anlattı ve Niğde için tarım, hayvancılık ile bacasız sanayi turizmin sahiplenilmesi gereken yol olduğunu belirtti.

Gürer Niğde için tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi gelişmesinin gerektiğine de vurgu yaptı. Köy kasabalarda tarihi dokunun yeterince değer bulmadığına değinen Gürer yemek folklor başta olmak üzere Niğde’yi anlatacak ve tanıtacak çalışmaların yapılmasının gereğine değindi. Niğdeliler olarak dayanışma ve birlikte hareket etmenin yararına inanmalıyız dedi. Rıfat Yüzbaşıoğlu’da milletvekiliği döneminde yaptığı çalışmalardan söz etti. Daha sonra dernek başkanları görüşlerini ve düşüncelerini dile getirdiler.

Federasyon Başkanı Mustafa Tokaç her düşüncenin önemli ve değerli olduğunu belirterek Niğdeliler olarak her konuda düşüncemizi söylemeli ve birlik içinde bu düşünceleri buluşturarak yolumuza devam etmeliyiz" dedi.



Editör: TE Bilişim