Kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının ulaşıma açılması konusunda yoğun bir çaba gösteren İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri kar temizleme ve yol genişletme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, bir yandan yoğun kar nedeniyle kapanan köy yollarını açarken, diğer tarafından yolda mahsur kalan vatandaşların imdadına yetişmeye çalışıyor. Özel İdare ekipleri halkın rahatı ve ulaşımda sorun yaşamaması için tüm ekipleriyle 7/24 çalışmalarına devam ediyor.

Kış mevsiminin çetin geçtiği Niğde’de karla mücadelenin önemine değinen Niğde Valisi yılmaz Şimşek, "Hastaların hastaneye ulaşmasını sağlamak, sevenleri sevdiklerine kavuşturmak için kendi sosyal rahatlıklarını hiçe sayarak gece gündüz çalışan ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim. Kış mevsiminde halkımızın ulaşımını rahat sağlaması ve kar esaretinde kalmaması için yoğun bir çalışma sergiliyoruz” dedi.

Niğde’de 132 köy yollarının açık olduğunu ifade eden Vali Şimşek “132 köyümüzün tüm yollarının kar nedeniyle kapanmaması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Şuana kadar 132 köyümüzün yolları açık olup, Ekiplerimiz 24 saat esasına göre hizmet veriyorlar.   İl Özel İdare bünyesinde tüm araç ve personelleriyle 'Karla Mücadele Ekibi' oluşturulmuştu ve bu karla mücadele ekibimiz karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.  Ekiplerimiz 24 saat esasına göre hizmet vererek ve hiçbir köyümüzde ne bir hastamız ne bir yaşlımız mağdur edilmeden istediği anda şehir merkezine ulaşabiliyor ve burada tüm hizmetlerden faydalanabiliyorlar” diye konuştu. 

 İl Özel İdare bünyesi altında kurulan Karla Mücadele Ekibi 32 araç ve 71 personelden oluşmaktadır diyen Vali Şimşek, Ekipte 10 greyder, 4 eskavatör, 2 dozer, 6 binek aracı, 8 kar bıçaklı kamyon, 3 yükleyici, 3 kazıcı yükleyici, 3 adet JBC araç ve bir de iş makinelerine yerinde müdahale edebilecek seyyar tamir aracımızda halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 
 
 
Editör: TE Bilişim