Niğde'de, uzun yıllar düğünlerde cümbüş çalarak geçimini sağlayan görme engelli müzisyen, 45 yaşında devlet memuru olarak atandığı Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde santral memuru olarak görev yapıyor.
 
Aa muhabirinin edindiği bilgiye göre, doğuştan görme engelli olan Mevlüt Keskin, Ankara Görme Engelliler Okulu'ndan mezun olduktan sonra, geçimini uzun yıllar cümbüş çalarak sağladı.

Geçen yıl yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girerek 86 puan alan Keskin, yaklaşık 5 ay önce de Niğde'nin Bor ilçesindeki Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne santral memuru olarak atandı.

Keskin, Aa muhabirine 45 yaşında memur olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, mesai arkadaşlarının desteğiyle heyecanını yenmeye ve tecrübe edinmeye çalıştığını söyledi.

Düzenli bir işi olmadığı için bugüne dek evlenemediğini ifade eden Keskin,

"Bor'un Okçu köyünde doğuştan görme engelli olarak dünyaya geldim. Ankara Görme Engelliler Okulu'nu bitirdikten sonra imkansızlıklar nedeniyle eğitimime devam edemedim. Küçük yaşlarda çalmayı öğrendiğim cümbüş, benim geçim kaynağım oldu. Bugüne dek düğünlerde, özel günlerde cümbüş çalarak geçimimi sağladım. Düzenli bir işim ve gelirim olmadığı için de evlenemedim ama artık devlet memuru oldum. İyi bir işim ve düzenli gelirim var. Evlenip yuva kurmak istiyorum" dedi.

Keskin, hükümetin özürlülere yönelik çalışmalarından memnun olduğunu dile getirerek, "Bizler görme özürlü olabiliriz ama teknolojiden faydalanabiliyoruz. Konuşan telefon ve dizüstü bilgisayar gibi cihazları kullanabiliyoruz" diye konuştu.
Kaynak:AA



Editör: TE Bilişim