Niğde’de hayırsever vatandaşların yardımıyla yaptırılan Fatih Sultan Mehmet Cami'nin inşaatı devam ediyor. 


Selçuk Mahallesi Muhtarı İsmail Ünal, Fatih Sultan Mehmet Cami'nin Niğde'nin en büyük camisi olacağını belirterek, caminin inşaatının yüzde 70’nin tamamlandığını söyledi.


Ünal, Camiyi Ramazan ayına yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade ederek şunları dedi: “Camimiz bin metrekare üzerine oturmaktadır. 3 bin 500 kişiliktir. 4 minaresi vardır. 6 tane kuran kursumuz, 1 tane sevgi mağazamız, kütüphanemiz, taziye salonumuz ve bir tanede morgumuz vardır. Cenazeler buradan kalkacağı için biz bu amaçla burayı yarı külliye haline getirdik. Sevgi mağazamızda da vatandaşlarımızın ellerindeki ikinci el elbiselerini burada yıkayıp ütüleyip ihtiyaç sahiplerine teslim edeceğiz. Kütüphanemiz halka açık geniş bir Z kütüphanesi olacak. Bu amaçla uğraşıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızdan Allah razı olsun bugüne kadar vermiş oldukları yardımlardan desteklerden dolayı. Bu aşamaya 1 buçuk senede geldik, inşallah Ramazan ayına açmayı temenni ediyoruz. Bunun devam etmesi için yardımların kesilmemesi lazım”

Caminin önünde bulunan boş arsayı da almayı düşündüklerini belirten Ünal: “Camimizin önündeki arsayı almayı düşünüyoruz. İnşallah bir hayırseverimiz de bu arsayı alır bizde bu arsayla birlikte burayı tam bir külliye haline getiririz ve Niğde’mizin ihtiyacını karşılamış oluruz. Niğde ise gün geçtikçe büyüyor ve böyle bir cami memleketimiz için gerçekten bir ihtiyaçtır” dedi.




Editör: TE Bilişim