5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Niğde Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün birlikte yapmış olduğu Tepebağları Mevkiinde Park açılışı yapıldı.

Aşağı Kayabaşı Mahallesinde bulanan parkın açılışına Niğde Valisi Âlim Barut, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Vali Yardımcıları Abdülmuttalip  Aksoy ve Mustafa Karaca, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen, Daire Müdürleri, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Akaycan’ın açılış konuşmasını yaptığı programda, Niğde Belediye Başkanı Akdoğan park hakkında bilgi verdi.

Daha sonra konuşma yapan Vali Âlim Barut şunları söyledi; “Dünya Çevre gününde hepinizi saygıyla selamlıyorum.  Meşhur Kızılderili’nin bir sözü vardır; ‘Bu orman, bu ağaçlar, bu sular, bu tabiat bizim değil, bizim mirasımız değil gelecek nesillere devredilecek emanettir.’  Yani bu çevrecilerin meşhur vecizesidir. Dolayısıyla çevremiz bozulmadan bu hallere gelmişse bu gençlerin emanetidir. Yani geçmişten bize kalan miras değil.

Özellikle gençlere sesleniyorum. Bu çevre bizim emanetimiz, emanete saygı duyacağız, emanetin gereklerini yerine getireceğiz. Çünkü bizden önceki nesiller çevreyi bozdular, çevreyi kirlettiler ve bunun tüm insanlığa zarar verdiğinin farkına ancak 1972 yılında vardılar. Ondan sonra tüm Dünya tabiatın dengesini bozmamamız gerektiğini anladı. Dolayısıyla gençlerimizin buradan alabileceği parktan ziyade; çevreyi bozmadan, tabiatın dengesiyle oynamadan hayatımızı sürdürmeye çalışmaktır. Tabiki teknoloji, bu makinalar, ulaşımdaki ve iletişimdeki gelişmeler çevreye zarar veriyor. Bunu asgariye indirip, tamamıyla dengeleri koruyarak geleceğe ulaşmamız lazım. Aldığımız emaneti kuralına göre bozmadan gelecek nesillere teslim etmemiz lazım. Bu duygu ve düşüncelerle önce gençlerimizi kutluyorum, çünkü gelecek onların. Böyle bir eserin meydana gelmesinde gerek Belediye ve gerekse İl Müdürlüğümüz olmak üzere tüm çalışanlara ve arkadaşlarıma da çalışmalarından dolayı başarılar diliyorum” dedi.

5 Haziran Çevre Günü nedeniyle önceden düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerini Vali Barut ve beraberindeki protokol mensupları verdi.

Vali Barut ve beraberindeki heyet parkın bulunduğu yerde yaşayan 110 yaşındaki Lütfiye Koçer nine ile sohbet ettiler. Lütfiye Koçer Vali Barut’a çiçek verdi, bahçesinden çilek ikram etti. Sonrasında park gezildi.


















Editör: TE Bilişim