Niğde Belediyesi, şehrin işlek caddelerinde yenileme ve düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Eski Fertek Yolunu kentin prestij yolu olarak yeniden düzenleyen Niğde Belediyesi, benzer bir çalışmayı da Aydınlık Caddesi’nde başlattı.

Aydınlık Caddesi’ni modern bir görünüme kavuşturacak çalışmalar kapsamında cadde üzerindeki tüm dükkanlar tek renge boyanacak ve dükkan tabelaları da tek tip olacak. Elektrik direklerinin kaldırılıp orta refüjlere modern aydınlatma direklerinin monte edileceği caddede cep otoparkları da yapılacak.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Aydınlık Caddesi Cephe ve Kaldırım İyileştirme Projesi” kapsamında yapılan modernleştirme çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Aydınlık Caddesi’nin, şehrin Kayseri yönünden giriş güzergahı olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Emrah Özdemir, bu caddenin güzelleştirilmesi için yapılan çalışmaları devam ettiğini ve kısa süre içinde tamamlanacağını anlattı.

-Elektrik direkleri kaldırılacak

Halk Eğitim Halkın Hayatlarına Dokunuyor Halk Eğitim Halkın Hayatlarına Dokunuyor

Caddenin baştan sona yenileneceğini vurgulayan Başkan Özdemir, “Caddede başlattığımız Cephe ve Kaldırım İyileştirme Projesi kapsamında kötü bir görünüm oluşturan cadde üzerindeki elektrik direkleri kaldırılacak. Refüjlere modern aydınlatma direkleri dikilecek. Yol boyunca da kaldırımlar yenilenip cep otoparkları yapılacak” dedi.

-Dükkanlar tek renge boyanacak

Proje kapsamında yapılacak en önemli değişikliklerden birinin de cadde üzerindeki dükkanların tek renge boyanması olacağını söyleyen Başkan Özdemir, “Tabelalar da tek tip tabelalar olacak. Böylece Şehrimize Kayseri yönünden ilk giriş noktası olan Aydınlık Caddesi, prestijli bir görünüme kavuşmuş olacak” diye konuştu.

-Niğde Mutlu İnsanların Şehri Olacak

Niğde’yi mutlu insanların yaşadığı şehir haline getirmek için başlattıkları çalışmaları yoğun bir tempoyla sürdürdüklerini söyleyen Başkan Özdemir, “Niğde’mizi en güzel şekilde inşa etmeye devam edeceğiz. Niğde’mizi yenileyeceğiz, Niğde’mizi daha da güzelleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim