Çukurova Üniversitesi Endüstri 77 öğrencileri Kapadokya’da buluştu.

Kapadokya Kartal Otel’de gerçekleşen  toplantı Vahit Atlı, Fahri Özcan, Malik  Akyıldız, Atilla Çüçen ve Ömer Fethi Gürer  organizasyonu  ile gerçekleşti. Gülşehir, Hacı Bektaş, Avanos, Ürgüp, Uçhisar, Kaymaklı, Göreme’yi içine alan gezi turu ile üç gün bölgede kalan Endüstri 77 öğrencileri yörenin tarihi dokusu ve ele emeği ile yapılan ürünleri tanıdılar.

 Kapadokya yöresi ile ilgili araştırma ve yazıları ve kitapları olan Ömer Fethi Gürer tur süresince rehberin yanı sıra bilgilendirmelerde bulundu. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı olarak da görev yapmakta olan Gürer gezi için şöyle dedi.-“  Kimini 30 yıl sonra gördüğüm sınıf arkadaşlarımla geçen Kapadokya Günleri yaşama yeniden başlıyorcasına güç verdi. Güzel olsa da zor yılları yeniden anmak ve kısada olsa muhasebesini yapmak güzeldi. Yurt dışından gelen dostlarla aynı kentte yaşayıp ta yaşamın akışı ile buluşamadıklarımızla geçen sohbet anları benzer özelliklerimizle biz bir dönem bu ülkeye daha çok güzellik katarız mücadelemizin ne kadar gerçekçi olduğunu da görmeme vesile oldu. Emeği geçene katılanlara teşekkür ediyorum” Gezi düzenlenmesinde görev alan Vahit Atlı gala gecesinde yaptığı konuşmada emeği geçenlere teşekkür etti ve Endüstri 77 olarak geleneksel buluşmayı yaptıklarını belirtti ve Cengiz, İmalettin Durmaz ve Mehmet Çirkin vefatı ile arımızda ayrılmasının üzüntüsünü yaşıyoruz”dedi.  Vahit   Atlı-“hepimiz bu birlikteliğin sona ermemesi için zamanı uzatmaya çalıştık  dostlarla buluşmanın verdiği mutluluk dan havalara uçtum diyebilirim son zamanlarda böyle mutlu olmamıştım iyi ki varsınız iyiki sizleri tanımışız diyorum

Günümüz çağında dostluktan çok çıkarların önde olduğu bu zamanda bizlerin önemli işler yaptığını düşünüyorum. Siz altın yürekli insanlar sizleri çok seviyorum bu buluşmaya gelen gelemeyen tüm kardeşlerime kucak dolusu selamlarımı gönderiyorum buluşmada emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum”dedi.

 

Toplantıya ABD, İngiltere, Kıbrıs’tan gelenlerde oldu. Birlikte buluşma pastasını kesen ve eski dostlar şarkısını söylendi. Okul anıları yenilendi. Ülkenin farklı yerlerindende gelen Endüstri 77  mezunlarından Katılanlar  Vahit Atlı,Beyazıt İğde,Tahsin Yendim,İbrahim Er,Yusuf Yüksel Şentuğ,İsa Dönmez,Ahmet Koçkıran,Sıtkı Biçer,Nevin Ünal,Ömer Kurtcan,Ergin Özdilek,Adnan Uçar,Serhan Tanacı,Atilla Çüçen,Fahri Özcan,Osman Yarar,Naci Tanrısever,Ahmet Arslan,Önder Kaya,Ömer Fethi Gürer,Özcan Başçuhadar,Bali Sandal,Sezai Yeni,Taner Kanan,Tanel Kökdemir,Malik Akyıldız,Kenan Pamukçu,Metin Maralcan,Şeker Yılmaz,Ahmet Sinan,Akın Demirparmak,Ali Biricik,Aygün Doğan . Endüstri 77 eşleri ve çocuklarınında yer aldığı buluşma gelecek yılda Nisan ayında Denizli’de yapılması 10. Yıl buluşmasınında Adana’da olması kararı alındı.

 

Editör: TE Bilişim