Bir kış sabahında işinize giderken yolunuzun üzerindeki çeşmeden sıcak bir çorba alıp yudumlamak hoşunuza gitmez miydi? Bu bir hayal değil, hayata geçirilmiş bir proje. Türkiye’nin ‘proje dükkanı’ konseptiyle çalışan ilk tam hizmet ajansı Sanat İstanbul’un atölyelerinde üretilen Çorba Çeşmeleri hem sosyal hem estetik özellikleriyle dikkatleri çekiyor.

SANAT İSTANBUL’DAN ÖZGÜN PROJELER

Beylikdüzü’ndeki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 15. Kent Fuarı’na 15’e yakın ülkeden yaklaşık 200 firma katıldı. Fuarı Türkiye’den ve dünyadan 200’e yakın şehrin belediye başkanı ile belediyelerin üst düzey yöneticileri de ziyaret etti. Fuarda en çok ilgiyi ise Sanat İstanbul projelerinin sergilendiği stand çekti. Türkiye’nin proje dükkanı konseptiyle çalışan ilk tam hizmet ajansı olan Sanat İstanbul, fuarda İkram-Çorba Çeşmeleri ile Gösteri Karavanı’nı sergiledi. Valilikler ve belediyeler tarafından büyük ilgi gören Çorba Çeşmeleri’nden fuar süresince ziyaretçilere de çorba ikram edildi.

İKRAM GELENEĞİNİ CANLANDIRIYOR

Sanat İstanbul’un fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunduğu İkram-Çorba Çeşmeleri Anadolu’daki ikram geleneğinden yola çıkılarak projelendirilen bir konsept. Fikirden uygulama aşamasına kadar tüm unsurlarıyla Sanat İstanbul’un bir projesi olan İkram Çeşmeleri, yüzde yüz hijyen mantığıyla çalışan otomatik bir sisteme sahip. İkram çeşmeleri görüntüde bir Osmanlı çeşmesini andırırken, işlevsel olarak teknolojinin yeniliklerini barındırıyor. Çeşme, içerisindeki otomatik özel rezidans sistemiyle sıcaklığı sabit tutuyor.  Otomatik özel karıştırıcı sayesinde de çorbanın veya sunulan ikramın dibi tutmuyor.

1 SAATTE 1500 KİŞİYE EL DEĞMEDEN İKRAM

"İkram Çeşmeleri"nin içyapısında uluslararası gıda sağlığı standardı HACCP kriterlerine uygun 1.500 kişilik özel imalat çelik çorba kazanı yer alıyor. Elektrik - elektronik kısımda sensörlü özel ısıtma sistemi, özel karıştırıcı, özel ısıölçer bulunuyor. Tesisat kısmında ise hepsi özel tasarım yıkama aparatı, döküm Osmanlı muslukları ve bağlantı aparatları çorbayı çeşmelere kadar taşıyor. Çeşmede çorba bitiminden sonra kazanın içini 360 derece tazyikli suyla yıkayan aparat da bulunuyor. İkram Çeşmeleri’nden isteğe göre çorba, çay, salep, ayran ve şerbet dağıtımı yapılabiliyor. 

SANAT İSTANBUL HAKKINDA

Türkiye’nin köklü ve yenilikçi tam hizmet ajanslarından olan Sanat İstanbul, hizmet sektöründe farklı bir anlayışla faaliyet gösteriyor. Müşterilerinin hizmet talep etmesini beklemek yerine tamamen kendi atölyelerinde ortaya çıkardığı özgün, estetik ve ihtiyaca yönelik proje ve çözümleri kamuoyunun beğenisine sunan Sanat İstanbul, böylece kent kültürünün gelişmesinde öncü bir rol üstleniyor. Sanat İstanbul’un hayata geçirdiği projeler arasında Çorba Çeşmeleri, Şehir Kapıları, Şehir Fıskiyeleri, Gösteri Karavanları, Çiçekçi ve Seyyar Manavlara yönelik Şehir Tezgâhları, Modern Şehir Büfeleri gibi özgün çalışmalar var. Ayrıca şehrin kültürel ve sosyal dokusuna hitap eden Tebessüm Kahvesi, Taziye Evleri gibi projeler de Sanat İstanbul imzası taşıyor.

Kocatepe Mah. Şehit Muhtar Cad. No: 37/3-4  Talimhane, Taksim - Beyoğlu  0 212 361 72 45 (pbx)


Editör: TE Bilişim