Orman ve Su İşleri Niğde Şube Müdürlüğü, av sezonunun 25 Ağustos 2012 tarihinde açıldığını bildirmişti. Av sezonunun açılması ile birlikte Bor Avcılar ve Atıcılar Derneği Üyesi avcılar avlanmaya çıktı.



Avcılardan Latif Gıda sahibi Fatih Mahallesi Muhtarı  Erdem Tuğrul ve arkadaşları her hafta sonu olduğu gibi bu hafta sonu da bıldırcın avına gittiler. Niğde’nin patates tarlalarında bıldırcın avı yapan Borlu Avcılar,  avladıkları bıldırcın ile birlikte oyun oynadılar, ilginç görüntülerin çıktığı video görüntüsü sayfanın altında lütfen tıklayın.

Avcılar avladıkları bıldırcın ile toprak tencere de kendi usulleri ile bıldırcın yahni hazırlayıp afiyetle yediler bunun görüntüleri için sayfanın üstündeki foto galeriye tıklayın.

 AV SEZONU AÇILDI, YASAKLAR BELİRLENDİ…

Orman ve Su İşleri Niğde Şube Müdürlüğü tarafından yazılı açıklamada, "Avcılık belgesine sahip olup avlanma izin kartı bulunan avcılara avlanmak serbesttir. Avcılığın serbest olduğu günlerde 1 günlük limitler bıldırcın için 10, üveyik için ise 8, karatavuk için 3, saksağan için 15 Kınalı keklik, kum kekliği ve kaya kekliği için ise toplam 2'dir. Mevzuat çerçevesinde devlet ve genel avlaklarda ise MAK kararı ve yıllık avlanma kotaları çerçevesinde yapılması gereklidir. Bir av gününde belirtilen avlanma limitlerinden fazla av yapılması yasaktır." denildi.

Avcıların avlanmaya çıkabilmesi için Orman ve Su İşleri Niğde Şube Müdürlüğü'nden avlanma izin belgesi ve avcılık belgesi almaları gerekiyor.

DİĞER KOMİK VİDEOLARIMIZ İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim