Niğde’de faaliyet gösteren Beşir Derneği Başkanı Yusuf Çakır, düzenledikleri kan bağışı kampanyasında yaptığı konuşmada; her ihtiyaç sahibinin ihtiyacını karşılamak için tüm alanlarda var gücüyle çalıştıklarını söyledi.

  

Beşir Derneği ve Kızılay’ın 2013 yılı kan bağış kampanyasını “Bir Damla Bin Umut” sloganı ile başlattıklarına değinen Beşir Derneği Başkanı Yusuf Çakır, Cumhuriyet Meydanında Kızılay Çadırında oluşturulan kan bağışı kampanyasına dernek üyeleri ile katıldıklarını vurguladı.

 

 “Paylaşmak mutluluktur” diyen Çakır, insan hayatının kurtulmasına vesile olacak kan bağışının bir insanı mutlu etmeye ve o mutluluğu kendi içimizde yaşamaya en güzel örnek olduğunu belirtti.

 

Kan bağışının yaşam için önemli olduğuna vurgu yapan Çakır, ülkemizde her yıl 2 Milyona yakın kan ihtiyacı oluştuğunu, bu ihtiyacın çoğunlukla acil durumlarda hasta yakınlarından karşılandığını kaydetti.

 

Çakır; “18-65 Yaş arası olan bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan 50 Kg üzerinde her sağlıklı insan kan bağışlayabilir. 2012 Yılında İstanbul’da başlatılan Kan Bağışı Kampanyamız ülke çapında olacak” dedi.

 

Editör: TE Bilişim