Ankara merkezli BORDER Eski Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan aynı zamanda noter olan hemşerimiz Berran Altuntecim, noterlik yaptığı İkizdere ilçesinde sahipsiz köpekleri koruma altında aldı. 


 

Ankara'dan Rize ili İkizdere ilçe Noteri olarak atanan  hemşerimiz Berran Altuntecim ilçede başıboş köpeklere sahip çıkmaya başladı.

İkizdere Noteri Berran Altuntecim Ankara’dan İkizdere’ye atandıktan sonra Noterlikten başka sahipsiz hayvanlara kucak açmasıyla halkında sevgisini kazanıyor.


İkizdere’de sahipsiz hayvanlara yeteri kadar ilgi gösterilmediğini söyleyen Noter Altıntecim “Sokağa bırakılan 7 köpeğe sahip çıkarak korum altına aldım. Hayvanlarında yaşama hakkı var. Sağlıklı olarak yaşayan hayvanın insanlara hiçbir zararı olmaz. Ben sokakta bulduğum bu köpek yavrularını 2 aydır bakıyorum. Hepsi sağlıklıdır. Evimde banyolarını yaptırıyorum. İlaçlarını zamanında vererek hastalık kapmamalarını sağlıyorum. İlçedeki lokantalardan yemek artıklarına toplayarak hayvanlarıma veriyorum. İkizdere Belediyesinin katkılarıyla küçük bir hayvan barınağı yaptırdım. Burada geçicide olsa koruma altına aldığım köpek yavruları canlarını kurtardı ama ya dışarıdakiler. Dışarıda sahipsiz ve başıboş çok hayvan var. Bunların kontrol altına alınması lazım”dedi.


İKİZDERE'YE TAYİN OLDU, BORDER BAŞKANLIĞINDAN AYRILDI.





Rize İli İkizdere İlçe Noteri Nezihe Gülcan Akkaya’nın ayrılmasıyla boşalan İkizdere Noterliğine Berran Altuntecim atandı.

Ankara Hukuk Fakültesi mezunu olan yeni Noter Berran Altuntecim 22 yıllık Avukatlık ve 12 yıllık Tiyatro oyunculuğu yapmış. Noter olduktan sonra, yeşillikleriyle ve yaylalarıyla ünlü İkizdere İlçesine tercihen geldiğini ve en az iki yıl burada görev yapacağını söyledi.

Hemşerimiz Noter Berran Altuntecim ‘Niğde Bor’luyum. Sizin hemşeriniz eski Kaymakamınız, Vali ve Anayasa Mahkemesi Üyesliğinden emekli Sn. Lütfi Tuncel’in hemşerisiyim. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra 22 yıl serbest avukatlık yaptım.12 yıl Ankara’da Tiyatro oyunculuğunda bulundum. Ankara’daki BORDER Başkanlığını yaparken Noter atanmam dolayısıyla bu görevimden ayrıldım. İkizdere ve tüm Karadeniz yeşilliği ile müthiş bir güzellikte. Bu bölgenin coğrafyasını, yeşilliğini bakir coğrafyasını çok seviyorum. Büyük şehirde yoğun bir çalışma temposuyla geçen yıllarımdan sonra İkizdere’de en az iki yıl çalışarak dinlenmiş olacağım. Noterlik mesleğine ilk burada başlıyorum. Karadenizin yeşilliklerini, tabiatını, samimi ve sıcakkanlı insanlarını burada buldum. İkizdere halkına hizmet etmekten çok mutluyum. Yanlız Noter olarak değil 12 yıl yaptığım Tiyatro oyunculuğunu burada sevdirmek istiyorum.” dedi.



Haber:İSMET KÖSOĞLU  - İkizdere.net
Düzenleme; Selim GÖKEL

Editör: TE Bilişim