Niğde’de Mübarek Ramazan Bayramına sayılı günler kala berberlerin gece mesaisi başladı. 

Bayram öncesi müşterilerinin sayısının artığını belirten berberler ve kuaförleri, gece geç saatlere kadar çalışacaklarını ifade etti. Çetinkaya Berber Salonu Sahibi Süleyman Çetinkaya, Ramazan Bayram’ın gelmesiyle birlikte yoğunluğun başladığını söyledi.

Yoğunluk nedeniyle sahura kadar vatandaşlara hizmet vereceklerini ifade eden Çetinkaya, bayrama sayılı günler kala vatandaşların şimdiden saç ve sakal tıraşı olmaya geldiklerini belirtti.

Berber Ustalarından Hakan Dinçel ise, tıraş olacak vatandaşları son güne kadar beklememeleri konusunda uyararak: “Bizler yoğunluğu azaltmak için salonlarımızı gece geç saatlere kadar açık tutuyoruz. Normal günlerde günde 8 ila 12 kişi tıraş ederken, bayrama sayılı günler kala bu sayılar katlanıyor. Sahura kadar açığız. Berberler olarak fazlaca yoruluyoruz ama kazancımızda fazla olunca yorulduğumuza değiyor" şeklinde konuştu.

Genelde işlerinin en iyi olduğu zamanın bayram öncesi olduğunu belirten berberler ve kuaförler, bayrama az kala işler yoğun geçtiğini bayram sezonundan sonra ise işlerinde ciddi oranda düşüş olduklarını kaydettiler.


Editör: TE Bilişim