Baba kız ilişkileri sonsuz bir güven ile başlar. Kız çocukları için baba hayatlarındaki sığınabilecekleri en büyük güçtür. Kız çocukları sempati ve cilveleriyle babalarını kendilerine bağlamayı başarırlar. Bir çok kız çocuğu babalarını annelerinden bile kıskanır.

 Çoğu zaman anne ve babanın yan yana oturmalarına bile katlanamazlar ve ufak bir manevra ile hemen aralarına oturuverirler. Baba kız ilişkileri kız çocuklarının büyümesi ile farklılaşmaya başlar. Önceden kucağınızda saçlarını okşadığınız kızınızın gün geçtikçe büyümesi bir çok babada olduğu gibi sizde de farklı duygulara neden olacak. Minik kızınızın büyümesi ve genç bir kız olarak karşınızda durması sizi korkutmasın. Bir çok kız babası kızını koruma ve kollama iç güdüsü ile hareket ederek kızlarını dış dünyadan soyutlamaya çalışırlar. Bu hareketin yanlış olduğunu söylememize gerek yoktur sanırım. Her zaman yanında olamayacağınız kızınızın kendini koruyabileceğine inanmalısınız. Kızınızın arkadaşları ile tanışmanız kimlerle vakit geçirdiğini bilmeniz ve kızınıza güvenmeniz gerekir. Babalar kızlarının erkek arkadaş edinmesine de olanca güçleriyle karşı çıkarlar. Unutmayın bin bir naz ile büyüttüğünüz kızınız bir gün yuvadan uçacaktır.

 Baba kız ilişkisi her daim güçlü olmalıdır. Babalar büyüyen kızlarının artık bir birey olduğunu zaman zaman yanlış kararlar alsa da kızlarının arkasında olduklarını hissettirmelidir. Güvene dayalı bir baba kız ilişkisi kolay kolay yıpranmaz. Babasının güvenini edinen bir genç kız güvenmenin getirdiği sorumlulukla hareket edecek ve babasını üzmemek için elinden geleni yapacaktır. Kızınızın evleneceği gün geldiğinde bir baba olarak ona söylemeniz gereken en güzel söz her zaman onun yanında ve arkasında olduğunu söylemenizdir.


http://www.bizkadinlar.com/iliskiler/baba-kiz-iliskisi-h1059.html


Editör: TE Bilişim