Doğuş Holding Ankara Koordinatörü, Ayhan Şahenk Vakfı Niğde ve Ankara temsilcisi Hasan İkizoğlu, merhum Ayhan Şahenk beyin 2000 senesinde verdiği bir talimatla Niğde‘de Ramazan programı uygulaması başlattıklarını hatırlatarak; “O tarihte 3 Bin civarında yemek ve giysi yardımıyla gıda yardımıyla başlayan bu program bu sene 14. yılına ulaştı” dedi.


Bu sene de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının dağıtım yardımıyla 2 Bin 800 adet kuru gıda paketini hazırladıklarını belirten İkizoğlu; “Bunun 300’er adetini 5 tane ilçemize verdik. Dağıtımı başladı. Niğde merkezde ise Bin 300 adet paketimiz var. Dağıtımız da başladı. Çok adil bir şekilde, tam ihtiyaç sahiplerine geçmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığıyla gerekli titizliği göstererek dağıtımı devam ediyor” diye konuştu.

Ayhan Şahenk Vakfının Ramazan ayı boyunca bir de yemek programı bulunduğuna değinen İkizoğlu; “Bu yemek programımız iftar sofrası olacak, 30 gün boyunca devam edecek. Uygulamamız sonucu vatandaşlar öğlen vakti yemek kaplarıyla evlerine ihtiyaçları kadar alırlar. Akşam 2 veya 3 salon şeklinde iftar soframızı açarız. Geçen yılki dağıtım Günlük ortalama Bin 800 civarında idi. Bu yıl da aynı civarda olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

“Bizim için sınırlama yok. Yani ne kadar vatandaşımız gelirse, o kadar ihtiyacını karşılayacağız” diyen Hasan İkizoğlu; “Her türlü hazırlığımız mevcut. Allah nasip ederse 9 Temmuz Salı günü ilk iftarımızı başlatacağız. Dar gelirli veya ihtiyaç sahibi olması gerekli değil. Gelen kişilerle bir çatı altında Allah rızası için iftar açmak isteyen tüm Niğdeli vatandaşlarımızı bekliyoruz. Biz bundan büyük bir haz duyarız. Onun için hiç kimse çekinmeden iftar soframıza buyursunlar” şeklinde konuştu.

Doğuş Holding Ankara Koordinatörü, Ayhan Şahenk Vakfı Niğde ve Ankara temsilcisi Hasan İkizoğlu; “Merhum Ayhan beyin o zaman verdiği talimatla İlköğretim çocuklarına yaklaşık 800  civarında bir çanta hediyemiz vardır. Tespit edilen çocukların adı, soyadı, okulu ve beden numaraları ile İstanbul’dan gelen çantaları, içerisinde ayağına uygun ayakkabısı,  kabanı, pantolonu, kazağı, yan gözlerde bir tarafta hijyenik diş macunu, diş fırçası,  v.s., bir tarafta çikolata, gofret v.s. var. Bunu da çocuklarımıza her halde Allah nasip ederse 29 Ekim’de dağıtacağız” dedi.


Niğde Merkez İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nurettin Özgün ise; “Bu sene Ayhan Şahenk Vakfından gelen 1300 kolimiz var. Dağıtımına başladık. Bunun yanı sıra Boydak Vakfından gelecek 1000 adet çekimiz var. Ayrıca Devletimizin gönderdiği paramız var. Bunu da Ramazan yardımı altında vatandaşlarımıza sunuyoruz. 3 Ayrı Yardım bir arada. İnşallah ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışacağız. Toplamda 6000 Bin civarında bir haneye ulaşıyoruz. Bizim 3 ayrı yardım paketimiz var. Her biri ayrı ayrı kişilere ulaşacaktır. Bir yardım alan hane ikinci bir yardımı alamayacak. Bu sayede daha çok kişiye ulaşmış olacağız” dedi.


Editör: TE Bilişim