Özel Acar Seyahat Servis taşımacılığı firmasının Genel Müdürü Asım Acar,trafikte de diğer sürücülerin yasa gereği okul servislerine daha saygılı tutum sergilemeleri gerektiğine değinerek; “Okul taşıması yapan araçlarımız dünyanın en değerli varlıklarını taşıyor” dedi.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması öğrenciler ve öğretmenler 17 Eylül itibariyle okullarında ders başı yaptı. Tabii servis araçlarının da zor bir dönemi de böylece başlamış oldu. Şoförler için zor bir sürecin başlaması nedeniyle açıklama yapan Acar, okulların açılması ile zor bir süreci ellerinden geldiğince hassas bir şekilde yürütmeye çalıştıklarını belirterek bazı velilerin tutum ve davranışları nedeniyle zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Acar yaptığı açıklamasında, “Yeni eğitim - öğrenim döneminin hem velilere, hem öğrencilere hayırlı olmasını diliyoruz. Gençlerimizi ve çocuklarımızı okullara ulaştırırken biz servis taşımacılığı içinde zor bir dönem başlamış oldu. Meslektaşlarıma da güvenli, kazasız, belasız ve kazançlı bir eğitim-öğrenim dönemi olmasını diliyorum” dedi.

18 yıldır öğrenci servis taşımacılığı alanında hizmet verdiklerini belirten Asım Acar, “Dünyanın en zor işlerinden ve en ağır sorumluluklarından birisini yerine getiriyoruz. Ama aynı şekilde destek ve ilgi görüyor muyuz? Okul servisleri ile ilgili hep kötülükler yazılıyor, konuşuluyor, ama iyiliğine yönelik kimse bir söz söylemiyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde evin kapısından öğrenci alınmıyor. Servisler siteye giriş yapıyor, çocuğu bekliyor. Bu arada o beklerken arkada bir araç varsa sabırsız şekilde kornaya basıyor, küfürler, hakaretler ediliyor. Yetmiyor, şoför veliyi arıyor, geldiğini söylemek için veli, “Patladın mı geliyor” cevabını alıyor. Çocuklar, veliler aracı beklemiyor, hep şoförler çocuğu bekliyor. Oysa çocukların servisi beklemesi gerekiyor. Veliler para veriyorum diye, servis şoförünü kölesi gibi görüyor” dedi.

Özel Acar Seyahat servis taşımacılığı firmasının genel müdürü Asım Acar; trafikte de diğer sürücülerin yasa gereği okul servislerine daha saygılı tutum sergilemeleri gerektiğine değinerek; “Okul taşıması yapan araçlarımız dünyanın en değerli varlıklarını taşıyor. Geleceğimiz olan çocuklarımız hepimiz için en değerli olan varlıklar değil mi. Araç kullananların trafikte birbirine saygısının olmadığını gözlemlemek zor değil. Araç başına geçildiğinde bir canavara dönüşen insanlar var. Bu insanlar kural tanımıyor, başka bir sürücüye de saygı bile göstermiyor. Ama okul servis aracına da saygı göstermemesi gerçekten beni çok üzüyor. Servis aracından inen bir öğrenci veya binen bir öğrenci için araç durduğunda arkadan şoföre korna basmalar, hakaretler ediliyor. Burada kanun koyucuya görev düşüyor. Tüm gelişmiş ülkelerde trafikte saygı ve kurallara uyum çok net şekilde izlenir. Ama okul servis araçları burada ayrı bir noktada tutulur ve o araca yaklaşma mesafesi bile sınırlıdır. Bırakın arkadan korna basmayı, taciz etmeyi yaklaşma mesafesi sınırı bile var.

VELİLER KENDİLERİNİ SERVİS ŞOFÖRÜNÜN YERİNE KOYSUN
Servis şoförlerinin ve hosteslerin çok zor bir süreci yürüttüğüne dikkat çeken Acar; “ Bir araçta 18 öğrenci taşımak. Bu öğrencileri sağ salim okullarına veya okullarından evlerine ulaştırmak. Bu arada seyahat sürecinde de onlarla iletişim halinde olmak, sakin kalmalarını sağlamak, yaramazlıklarını yönetebilmek bile çok zor bir iş süreci. Şoförler bunun üstesinden gelmek için çabalarken, velilerin de bir parça olsun onlarla empati kurmasını ve hatta mümkünse bir kez servis sürecine katılmasını öneriyorum. Okula gidiş ve gelişte bir gözlem yapsalar, belki şoför ve hosteslere karşı bu kadar anlayışsız olmakta istemeyeceklerdir” dedi.
 
Editör: TE Bilişim