Niğde Tarım Açık Cezaevi'nde iki hükümlü tarafından tabanca ile vurularak hayatını kaybeden başgardiyanı Abit Tüber için dün Açık Cezaevi Camii’nde Mevlid-i Şerif okutuldu.
 
2009 yılında görev başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Niğde Tarım Açık Cezaevi Başgardiyanı Abit Tüber için Cuma namazı öncesi okutulan Mevlid-i Şerif’e Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, Cumhuriyet Savcıları, Cezaevi Müdürleri ile hükümlüler katıldı.
 
      Mevlit öncesi konuşan Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, “Çok sevdiğimiz çalışkan ve çok güvendiğimiz değerli arkadaşımızı 5 Mart 2009 tarihinde uğradığı hain bir saldırı sonucunda kaybettik. Kendisini halen kalbimizde yaşıyor. Başgardiyanımızın ölüm yıl dönümde böyle bir mevlit okutuyoruz ve inşallah bu Mevlid-i Şerifler her sene okunmaya devam edecektir. Tabi cezaevlerimizde personelimiz olsun idarecilerimiz olsun bir bütün içerisinde çalışmaktayız bu kadar birbirine bağlı bir kurum içerisinde böyle bir olayın yaşanması bizim içimizi acıtmaya devam ediyor bugünde Abit Tüber kardeşimiz için Cum a namazından önce böyle bir mevlit okutmak istedik kardeşimizin ruhu şad olsun.
 
Bu hain olayı gerçekleştiren şahıslar belli, faillerden bir tanesi yakalandı diğeri ise hala firarda kamu davasını Ağır Ceza Mahkemesi’ne açtık yargılaması devam ediyor diğer firardaki şahıs için ise güvenlik güçlerimizin çalışmalar devam ediyor” dedi.  
 
Haber Kaynak : Yeni Yıldız Gazetesi
 
Editör: TE Bilişim