Adana'da nem ile birlikte 45 dereceye kadar yükselen sıcaklarda bazı vatandaşlar, Aladağların Demirkazık zirvesinden getirilen karları yiyerek serinliyor.

 

Adanalı'nın serinlemek için tercih ettiği ilk yol, İlimiz Çamardı ilçesinde bulunan Demirkazık Dağlarından getirilen karı satın almak. Karı satın alan vatandaşlar içine şeker ve pekmez katarak karsambaç yapıp yiyerek serinliyor.

 

Demirkazık Dağlarından Karı getiren Ünal Köroğlu, karı satmak için, "Kara gel, kara gel. Adana'nın sıcağında Demirkazık'ın karı ile serinle" diye bağırarak satışını artırmaya çalışıyor” dedi.

 

Köroğlu; “Gerçek mesleği sebzeci olan Köroğlu, Adana'yı serinletmek için çok zahmetli bir şekilde kar getirdiklerini söyleyerek, "Kim kaç liralık isterse o kadar kar veriyoruz. Bu yıl 4 kamyon kar getirdim. Sıcaklık arttıkça bizim işlerde açılıyor" diye konuştu.

 

Çocuklarıyla birlikte kar satın almaya gelen Ali Topaloğlu da, Adana'nın çok sıcak olduğunu bu nedenle serinlemek için kar satın aldıklarını söyledi.

 

Topaloğlu; "Karı alıp şeker ve pekmezle karıştırıp yiyoruz. Özellikle şeker katıp yediğimiz zaman çok serinliyoruz. Biz yaz ayları geldiği zaman sürekli buradan kar alıyoruz" dedi.

 

Kar alan 58 yaşındaki Hürü Çepiç ise, sıcağa dayanamadıklarını vurguladı; "Hava çok sıcak, aklı olan kar yer. Bu havada kar yemezsen yaşayamazsın" şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilişim