Niğde merkezde 69 yaşındaki 6 çocuk annesi Şerife Parıltı eşini kaybettikten sonra, çocuklarına hem anne hem baba oluyor ve geçirdiği bir motosiklet kazası sonucu 10 yıldır yatağa mahkum olan 35 yaşındaki oğlunun bakımıyla ilgileniyor.

Niğde'de yaşayan Şerife Parıltı, yatalak engelli oğlu 35 yaşındaki Ramazan Parıltı’ya yıllardır bıkmadan, usanmadan büyük bir sevgiyle bakıyor. 10 yıl önce eşinin vefat etmesiyle çocuğunun yükünü tek başına omuzlayan Parıltı, yatalak ve konuşma zorluğu çeken çocuğunun eli ayağı oluyor. Oğlunun engeline çare bulamayan Parıltı, diğer 5 çocuğunun özürsüz olduğunada çok şükür derken, oğlu Ramazan'ın bir trafik kazası nedeniyle sonradan engelli olmasının acısı bir yandan da hayata tutunabilmek için mücadele veriyor. Eşinden kalan maaş ve çocuklarının engelli maaşıyla geçimini sağlayan Şerife Parıltı, oğluna her öğün yemeğini yediriyor, her an eli ayağı oluyor. Eşini de kaybettikten sonra yaşamını en çok da çocuklarının üzerine kurduğunu belirten şeker hastası Parıltı, oğlu Ramazan'ın en büyük yaşama sevinci olduğunu ve engellerine inat, hayata gülen gözlerle baktığını söyledi.


Niğde Elele Derneği tarafından İlde "1.İyilik Elçisi Annesi" seçtiklerini belirten Başkan Yusuf Güleç, imkanlar dahilinde maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı olduklarını belirtti. Üyeleri ile birlikte evinde Şerife Parıltı teyzeye "1.İyilik elçisi ve, Yüzyılın Annesi" diyerek çiçek takdim ederek ve elleri öpülesi bir anne olduğunu belirterek şöyle konuştu,


"Niğde Elele Derneği olarak Niğde’mize atanan müftümüz Mehmet Sırrı Şık hocamıza hoş geldin ziyaretine gittiğimizde kamuoyunda kötülüklerin zihne algı ile yerleştirildiğini, iyiliklerin artık görünmez ve görünmek istenmez bir hale getirildiğini konuşurken bu konuda yapılan istişare üzerine müftü beyin “benim aklımda böyle bir proje vardı ama tayinim çıktığı için geldiğim yerde yapamadım bunu dernek olarak sizler yapın” diye başlayan tavsiyesi zihnimizde kalıcı bir yer ederek bu yola çıktık ve “İyilerle Elele” Adını koyduğumuz kampanyamızda aralıklarla “İYİLİK ELÇİLERİNİ” sizlerle tanıştırmak İstedik. Ülkemizde ve dünyada mükemmel kalplere sahip merhamet duygusunun çok yoğun yaşandığı nice gönüller olduğunu hepimiz görüyor ama maalesef ki kötülüğe bulaşmış insanların ya da olayların reklamının çok olmasından dolayı bu güzel gönülleri görmezden geliyoruz. Bu algıyı kırmak istiyoruz dünyada iyilikler güzellikler her zaman vardı ve var olmaya devam edecek ve de kötülüklere göre çok daha fazla iyilikler, gönüller var. Bu uğurda yapacağımız çalışmada sosyal medya, gazete, Mecmua, televizyon ile bize destek vermenizi önemle rica ediyoruz. Şunu unutmayalım ki, İyilikler ve iyiler her daim galip geleceklerdir" dedi.

Editör: TE Bilişim