Niğde Belediye Başkanlığı yenileyerek halkın kullanımına sunduğu Şadırvan Parkta aşure ikramında bulundu, engellilere akülü ve manuel sandalye dağıttı.


Engellilere akülü ve manüel tekerlekli sandalye ve aşure dağıtım programına Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Milletvekili Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir ve Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.


Vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalarına devam eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan engelli vatandaşlarında topluma kazandırılması adına engellilere yönelik bir çok alanda hizmet verdi. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan engellilerin ihtiyaçlarının tespit edilmesini sağlayarak ihtiyaçları doğrultusunda engellilere 40 adet akülü ve 20 adet manüel tekerlekli sandalyenin düzenlenen programda dağıtımını sağladı.



Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan; "Bize destek veren Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'a ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.


Şadırvan Park Niğde'mize hayırlı olsun

Yeni Çarşı düzenlenmesinin Şadırvan Parkın hayırlı olmasını dileyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Programı gerçekleştirmiş olduğumuz Şadırvan Parkımızın Yeni Çarşı'dan başlayarak bu yıl yenilenmesini gerçekleştirdik. Şadırvan Parkımızdaki oturma gruplarının sayısını artırdık. Sert zemini iyileştirdik ve genişlettik. Ağaçlarımızı telef etmeden bu çalışmayı gerçekleştirdik. Geçen yıl bu alanda 40 kişiye yakın vatandaşımız oturma imkanına sahipken bu yıl 500 kişiye yakın insanımıza parkımızda oturabilme imkanını sağladık. Şadırvan Parkımızın ve Yeni Çarşı'nın Niğdeli hemşerilerimize ve Niğde'ye hayırlı olmasını diliyorum" dedi.



Belediye Başkanı Akdoğan; "Engellilerimize sahip çıktık"

Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediyesi olarak bundan 8 ay önce başlatmış olduğumuz çalışma sonucu Niğde merkezde ikamet eden engelli vatandaşlarımızın tespit edilmesini sağladık. İhtiyaçlarını kendi karşılayamayan engelli kardeşlerimizin tek tek adreslerine ulaşarak ihtiyaçlarını ve taleplerini sorduk. Bundan 15 yıl önce ülkemizde bu kadar çok engelli kardeşimizin olduğunu hiç birimiz bilmiyorduk. AK Parti ile beraber yüzde ona tekabül eden engelli kardeşlerimizin bu çalışmalar sonucu ülkemizde ve Niğde'mizde olduğunu tespit ettik. Bu tespitler sonucu Niğde Belediyesi olarak çalışmalarımızı başlattık ve Niğde merkezde ikamet eden 40'a yakın kardeşimizin akülü araç kullanabilir belgesi olduğu halde aracının olmadığını tespit ettik. 20'ye yakın engelli kardeşimizin de tekerlekli manüel araca ihtiyacının olduğunu tespit ettik. Niğde Belediyesi olarak başlatmış olduğumuz çalışmalar sonucu engelli kardeşlerimizin kullanabilirlik durumlarına göre 40 adet akülü sandalye ve 20 adet tekerlekli sandalye alımını gerçekleştirerek engelli vatandaşlarımıza dağıtımını gerçekleştirdik. Niğde Belediyesi olarak 5 yıl içerisinde çok öneli hizmetlerin altına imza attık. Yapmış olduğumuz bu çalışma sosyal sorumluluk projesi kapsamında en önemli proje. Çünkü engelli kardeşlerimizin bizlere, siz vatandaşlarımıza ve şehrimize 'Allah razı olsun' demeleri her şeye bedel. Bu bakımdan engellilerimizin önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu tür hizmetlerin engellilerimizin hakkı olduğunu da bilmemiz gerekir. Bu hizmetler engellilerimize yapılan bir iltifat değil, bizlerin görevidir. Engelli kardeşlerimize akülü ve tekerlekli sandalyelerin hayırlı olmasını, kazasız belasız, sağlıklı sıhhatli bir şekilde sandalyelerini kullanmalarını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.









Kaynak: Niğdemiz.com


Editör: TE Bilişim