Mısır’da 186 gündür tutuklu hemşerimiz Emre Gürbüz özgürlüğüne kavuştu. 



Mısır'da El Ezher Üniversitesi öğrencisi iken bundan 186 gün önce protesto gösterileri sırasında gözaltına alınan Niğdeli öğrenci Emre Gürbüz, çıkarıldığı mahkemece suçsuz bulundu ve 186 günlük hapis hayatı sona erdi. 



Konu ile ilgili bir açıklama yapan Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ; "
Mısır’da El Ezher Üniversitesi öğrencisiyken 20 Kasım 2013 tarihinde gerçekleşen protesto gösterileri sırasında bir talihsizlik sonucu gözaltına alınan ve 186 gündür Mısır Hapishanelerinde tutuklu bulunan hemşerimiz Emre Gürbüz, çıkarıldığı mahkemede olaylarla ilişkisi olmadığının anlaşılmasıyla beraat ederek özgürlüğüne kavuşmuştur. İlk olarak Dışişleri Bakanımız Sn.Ahmet Davutoğlu’nun, Sevgili Peygamberimizin yaşadığı büyük buluşmayı ifade eden Miraç Kandili gibi hayırlı ve mübarek bir günde baba Ali Gürbüz’ü arayarak özgürlük haberini verdiği Emre, inşallah yarın ailesine ve memleketimize kavuşacak. Dışişleri Bakanlığı birimlerimizle durumunu sürekli yakından takip ettiğimiz, onun için dualarını eksik etmeyen ailesine kavuşturmak için gayret sarfettiğimiz Emre’nin suçsuzluğuna her zaman inanmıştık. Emre’ye, ailesine ve sevenlerine geçmiş olsun diyor, ilgi ve desteklerinden dolayı Dışişleri Bakanlığımıza ve Mısır Büyükelçiliğimize teşekkür ediyorum"dedi. 



Emre Gürbüz'ün Niğde'de ikamet eden annesi Safiye Gürbüz oğlunun Mısır'a okumaya gittiğini, 6 aydır ceza evinde yattığını, Cumartesi de Türk Konsolosluğundan serbest bırakıldığı müjdesini aldıklarını söyledi. Emre'nin bugün Mısır'dan uçağa bineceğini aktaran Anne Safiye Gürbüz, "İstanbul'a inecek, oradan da Kayseri uçağına binecek saat 24.00 civarında biz de ailesi olarak Kayseri Havalimanı'nda karşılayacağız. Ben oğlumun serbest bırakıldığını duyunca sevinçten havalara uçtum. Rabbim ayrılık acısını kimseye yaşatmasın. 186 gündür evladımdan ayrıyım, onu kucaklamak için dakikaları sayıyorum." sözleriyle duygularını dile getirdi.


Emre Gürbüz'ün babası Ali Gürbüz ise "Oğluma kavuşacağım için çok mutluyum. Dün Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu beni aradı. 'Sözümde durdum oğlunuzu çıkardık.' dedi. Ben de teşekkürlerimi ilettim." şeklinde konuştu.

Daha önceki haberlerimiz için aşağıdaki linklere TIKLAYIN


Davutoğlu 'dan Mısır'da hapis hemşerimiz için girişim


Mısırda Tutuklu Oğlunu Ziyaret Etti


Bir an önce çocuklarına kavuşmak istiyorlar








Editör: TE Bilişim