Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Altunhisar'a sıcak asfalt, Niğde ve Bor Organize Sanayi Bölgesi ve doğalgaz müjdelerinin ardından son olarak da ikinci Teknopark müjdesini verdi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde, Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu'nun katılımıyla gerçekleştirilen Niğde Teknopark A.Ş. 10. Olağan Genel Kurul Toplantısında müjdeler verildi.

CHP’li Adem; AKP'nin tarım politikaları enflasyonu artıracak! CHP’li Adem; AKP'nin tarım politikaları enflasyonu artıracak!

Yapılan toplantıda müjdeyi veren Vekil Uzkurt, ilimize katkı sağlayacak olan projenin hayata geçirilmesinin mutluluğunu yaşadığını belirterek;

"Değerli arkadaşlar, bugün gerçekten ilimiz için ilimizin teknoloji ve Ar-Ge kapasitesine katkı yapacak önemli bir projenin hayata geçirilmesine dair hemşehrilerimizle bir müjdeyi paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Ben o anlamda hem Teknopark Yönetim Kurulu üyelerimize, Sayın Rektörümüze ve Teknopark'ımızın önemli bir ortağı olan belediyemize ve  belediyemizi temsilen Sayın Belediye Başkanımıza şükranlarımı arz ediyorum."  dedi.

Vekil Uzkurt, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'in yürütülen ikinci Teknopark projesine çok ciddi katkıları olduğunu belirtti.

Vekil Uzkurt:

"2 tane proje odaklı çalışan, ilimize katkı vermek için gerçekten emek sarf eden, gayret eden iki değerli arkadaşım var. Birisi Sayın Rektörümüz, Üniversitemize gerçekten çok ciddi katkıları oldu. Ben kendilerine bu emekleri için teşekkür ediyorum. Yine sayın Belediye Başkanımız diğer alanlarda olduğu gibi ilimizin Sanayi ve Teknoloji kapasitenin arttırılmasına yönelik özellikle bilimsel alanda, eğitim alanında, yakın zamanda açmış olduğumuz kütüphanelerden tutun da bugün Teknoparkın ikinci bir alanının  yapılmasına ilişkin gösterdiği gayretlerden dolayı kendilerine şükranlarımı arz ediyorum."

Niğde'nin teknoloji kapasitesine önemli katkı sağlayacak olan projenin Ankara'da sıkı takipçisi olan Vekil Uzkurt;

"Tabii bize de hazırlanmış projelerin Ankara'da sıkı bir şekilde takip edilmesi görevi verildi. Biz hep birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bu projelerimizi arz ettik. Projemize bu yıl itibariyle 40 milyon TL kaynak tahsis ettiğini duyurdular. Biz bu konuda özellikle Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fatih Kacır Bey'e şükranlarımızı arz ediyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: Selim GÖKEL