CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hayat pahalılığı, artan enflasyon ve zam yağmurunun, vatandaşı kredi ve kredi kartlarına yönlendirdiğini belirtti. Vatandaşların 1 hafta içerisinde bankalara 5,6 milyar lira daha borçlandığına dikkat çeken Gürer, aynı hafta içinde tahsil edilemediği için icar takibi başlatılan borç miktarının ise 1 milyar liraya yakın olduğunu aktardı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 8-15 Aralık haftasına ait ekonomik veriler üzerinden yaptığı değerlendirmede, ekonomik kriz, artık vatandaşın iliklerine kadar işlediğini belirtti. 

BANKALARIN VATANDAŞLARDAN ALACAĞI 2 TRİLYON 619 MİLYAR LİRA OLDU 

Vatandaşların bankalar ve finans kuruluşlarına olan bireysel kredi ve kredi kartı borç bakiyesinin, kredi faizlerindeki rekor yükselişe rağmen büyümesini sürdürdüğüne işaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bankaların bireysel kredi ve kredi kartları nedeniyle vatandaşlardan olan alacaklarının bakiyesi 8 - 15 Aralık haftasında 5,6 milyar lira daha artarak 2 trilyon 619 milyar lira oldu” dedi.

Yılbaşından bu yana tüketici kredilerinin yüzde 36,1 oranında artarak 1 trilyon 525 milyar liraya yükseldiğini aktaran CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Kredi kartı borç bakiyesi ise yüzde 141,2 oranında artarak 1 trilyon 94 milyar liraya yükseldi” değerlendirmesinde bulundu. 

1 HAFTA İÇERİSİNDE İCRA TAKİBİNE DÜŞEN BORÇ MİKTARI 1 MİLYAR LİRA DAHA ARTI 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bankaların zamanında tahsil edilemediği için icra takibine aldıkları vatandaşlardan olan alacaklarının 8-15 Aralık haftasında  1milyar liraya yakın artarak 45,4 milyar liraya yükseldiğini, yılbaşından bu yana ise 15,1 milyar liralık artış yaşandığını ifade etti.

DENİZE DÜŞEN VATANDAŞ YILANA SARILIYOR 

Mutfakta yangın var diyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yüksek enflasyon, hayat pahalılığı, iğneden ipliğe her şeye neredeyse saat başına gelen zamlar, vatandaşı büyük bir ekonomik darboğazın içine sokuyor. Vatandaş son çare olarak ‘denize düşen yılana sarılır’ misali,  kredi ve kredi kartına yöneliyor. Borcunu zamanında ödeyemeyince de icra takibi sorunu ile karşı karşıya kalıyor” şeklinde konuştu. 

YÜKSEK ENFLASYONDA BEŞİNCİ ÜLKEYİZ 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye yıllık enflasyon oranında Venezuela, Lübnan, Arjantin ve Sudan’dan sonra yüksek enflasyona sahip beşinci ülke olduğuna da dikkat çekti.

YÜKSEK FAZİ ORANINDA DÖRDÜNCÜ SIRADAYIZ 

Gürer, Türkiye yüzde 42,5 faiz oranıyla Zimbabve (yüzde 130), Arjantin (yüzde 100) ve Venezuela’dan (yüzde 56,27) sonra dünyada yüksek faiz uygulayan dördüncü ülke konumunda olduğunu da sözlerine ekledi. 

Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı

Editör: Selim GÖKEL