Niğde’de UMKE ekiplerine arama kurtarma eğitimi verildi Niğde’de UMKE ekiplerine arama kurtarma eğitimi verildi

Niğde merkezde bulunan Yunus Emre Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Vali Mustafa Koç’u okula gelişinde İl Milli Eğitim müdürü Halil İbrahim yaşar ve öğretmenler karşıladı. 
Vali Koç, okulda incelemelerde bulunarak okul idarecileri ve öğretmenlerle görüştü, okulun fiziki yapısı ve eğitim öğretim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Öğrencilere, “bir sıkıntınız, bir isteğiniz var mı? Okuldaki eğitimden memnun musunuz?” diye soran Vali Koç, öğrencilere bazı tavsiye ve nasihatlerde de bulundu. 
Öğrencilere, “kendinizi hayata iyi hazırlamalısınız” diyen Vali Koç, “Bu yıllarınızı en güzel şekilde değerlendirmelisiniz. Derslerinizi, hayatta en çok sevdiğiniz işi yapar gibi yapın. Bir şeyi çok isterseniz, mutlaka başarılı olursunuz. Sizler, almış olduğunuz eğitim-öğretimle, hem kendinize, hem de insanlığa faydalı olmalısınız. Felsefeniz, hem ülkemiz, hem de dünya için faydalı birey olmalıdır. Sevdanız, Türkiye olsun. Türkiye’nin gelişmesine nasıl bir katkım olur diye dertlenenin. Dünyaya ve olaylara karşı bakış açınızı değiştiriniz. Neden? Niçin? gibi soruları kendinize sormalısınız” dedi.
Okul ziyaretlerinde yaptığı toplantılarda, okul yöneticileri ve öğretmenlere seslenen Vali Koç, “Ülkemizin en önemli varlığı, en değerli beşeri sermayemiz çocuklarımızdır. Çocuklarımızın hayata en iyi şekilde hazırlanması, milli ve manevi değerleri ile bezenmesi, bizim en çok arzu ettiğimiz şeylerden bir tanesidir. Türk eğitim sisteminin amacı da budur” dedi.