12 Acil Çağrı Merkezi Niğde merkez Şadırvan parkta stant açarak 112’nin gereksiz yere meşgul edilmemesi konusunda vatandaşlara bilgiler verilip broşür dağıtıldı. Stantta tek çatıda birleşen 112 Acil Çağrı Merkezinin çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgi verilirken, personel gereksiz çağrılar konusundan vatandaşları uyarıda bulundu.

112 Acil Çağrı merkezinin standını ziyaret eden Vali Cahit Çelik; “112'ye gelen çağrıların yüzde 50’sini sağlık oluştururken, yüzde 25'ini de emniyet ve jandarma gelen çağrıların oluşturduğunu söyledi.

Vali Çelik; “112 Acil Çağrı Merkezimizde toplam 22 arkadaşımız çağrıları karşılıyor. 2023 yılında gelen çağrıların yaklaşık yüzde 50'si sağlık, yüzde 25'i de daha çok emniyet ve jandarmayla ilgili. Diğer çağrılar da orman yangınları ve afetlerle ilgili.  Vatandaşlarımız istenmeyen bir olayla karşılaştıkları zaman arayacakları numara bundan sonra 112. Bildiğiniz için daha önce polis için 155, jandarma için 156 aranıyordu. Orman yangınları için 177 aranıyordu.  Bakanlığımız sonuçta bu numaraları birleştirdi ve artık tek numara aranıyor.  İsteğimiz dileğimiz nihayetinde yangın da olmasın, sel de olmasın ama vatandaşlarımızın aramalardaki kolaylığı için 122 numarası yeterli olacak.  Ben çalışan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Onlar da 24 saat esasına göre çalışıyorlar. Gece gündüz demeden oradaki çağrıları cevaplamaya çalışıyorlar. Deprem zamanında da bir yoğunluk oldu. Arkadaşlarımız çağrıları karşılama konusunda da çaba gösterdiler. Mevsimsel olarak biraz daha sakin bir dönem. Özellikle yazın ağustos ayından sonra orman yangınları ile biraz daha fazla çağrı alıyoruz. Mevsim şartlarıyla karın fazla yağmaması nedeniyle biraz daha sakin bir dönem geçiriyoruz. İnşallah istenmeyen bir olay olmaz” dedi.

Engellilerin bir günlük askerlik sevinci Engellilerin bir günlük askerlik sevinci

Editör: Selim GÖKEL