İlimizde seçim huzurla bitti. Artık kazananlara üstün başarı dileyerek hayatın gerçeği olan geçim derdine, yani kalkınma yarışımıza bakmanın tam zamanı.
 
Zaman su gibi hızlı akmaya başladı. Yerel yöneticiler mevzuatta sayılan görevlerini yapmanın yanı sıra yörenin YEREL LİDERLİK sıfatını da başarı ile yapmak durumundadırlar.
 
Çünkü yöresel hizmetler yanında, yörenin kalkınması ile ilgili Merkezi İdareden yöreye yapılması elzem olan büyük yatırımların gelmesi de ilin Ankara’ya gönderdikleri milletvekilleri ile uyumlu yapacakları çalışmalar, talep ve takipler sonucunda ancak sağlanabileceği tecrübelerin bize öğrettiği bir gerçektir.
 
 Bu uyumu gösteren yöreler ve iller kalkınma yarışında parlayıp büyürken bunu yapmayanlar veya yapamayanlar tasfiye olurlar, devre dışı kalırlar ve yörelerinde kalkınma hızı düşer.
 
İlimizin, kendi yöresel kaynakları ile çözemeyeceği, devlet bütçesinden pay alarak veya devlet politikaları ile çözülmesi zaruri olan büyük projeleri vardır. Bunlar yukarıda kabaca anlatmaya çalıştığım metotla ancak çözülebilir. Aksi halde yıllarca beklenildiği gibi yine beklenilmeye devam edilir veya komşu illerin kaptığı bu imkânları gözümüzü kamaştırarak seyretmeyi ve bahaneler üretememenin ezikliğini yaşarız.
 
  • Otoyol Niğde- Ankara bağlantısı olmazsa olmazımızdır.
  • Hava ulaşımı çağın kaçınılmazıdır. 95 bin nüfuslu bir ilde (Bayburt) bile bu imkân, etrafındaki üç ilde havaalanı bulunmasına rağmen, bu yıl tamamlanmak üzeredir. Niğde hala sabırla sırasını beklemektedir.
  • Ecemiş suyu hala boşa akmaktadır. İçme, kullanma ve tarımda ise hala kuyu suyuna enerji bedeli ödenerek ilimizde kısmen kullanılmaktadır.
  • Niğde-Bor Enerji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (YEKA)  2015 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kurulması kâğıt üzerinde gözükmesine rağmen ihale ve yer teslimi takip beklemektedir.
  • Yüksek Hızlı Tren ise kaçırılan bir fırsat ve acıdır. Telafi imkânı var mı bilemiyorum!
  • Kapadokya Turizm Gelişim Bölgesine resmen müracaatımıza rağmen halen giremedik.
  • Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve
  • Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi de 13 Aralık 2018 tarihli T.C. Cumhurbaşkanlığı İkinci Yüz Günlük İcraat Programında gözükmemektedir. Yani yokuz.
 
Bu yatırımlar Ankara’da ciddi takip beklemektedir. Vakit en kıymetli değerdir. Kutlama, teşekkür, tören ve ziyaretler sonra da yapılabilir. Fazla zaman kaybetmeden koşan ekip, başarı kazanacaktır. Sonsuz başarı temennimle tekrar iyi bir hizmet dönemi dileklerimi sunarım.
Allah yardımcınız ve yardımcımız olsun.
 
Akın GÖNEN
Devlet E. Bakanı
17 ve 20. Dönem Niğde Milletvekili
19.04.2019