Vakıf kültüründen aldığı ilhamla büyük ve güçlü Türkiye’nin finansmanına katkı sunan Vakıf Katılım, Niğde’deki şubesini açtı.

Ülke genelinde şubeleşme çalışmalarına devam eden Vakıf Katılım, müşterilerine uzman kadrosuyla katılım finans hizmeti verecek. Bireysel müşterilerin yanı sıra KOBİ’lere ve esnafa da finansal destek sunacak olan Vakıf Katılım’ın Niğde Şubesi’nin açılışına Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben, Vakıf Katılım üst yöneticileri, il protokolü ve Niğde iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Mehmet Ali Akben: “189 şubeye ulaştık”

Açılış töreninde konuşan Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben, Vakıf Katılım’ın Niğde Şubesi’yle birlikte 189 şubeye ulaştığını söyledi. Akben, “Niğde’deki şubemizle Niğdelilere katılım finans sistemindeki farkımızı göstereceğiz, uzman kadrolarımız, hızlı çözümlerimiz ve finansal desteğimizle hizmet sunacağız” diye konuştu.

Mehmet Ali Akben, “Ülke genelinde 20 binden fazla kamu bankası, TAM ATM ve PTT ATM'leri aracılığıyla ücretsiz, masrafsız para yatırıp çekebileceğiniz, Mobil ve İnternet Şubemizden tüm EFT ve havale işlemlerinizi ücretsiz olarak yapabileceğiniz hizmetlerimizle Niğde halkına en iyi müşteri deneyimini yaşatmak istiyoruz” dedi.

2023 yılı 3. çeyrek sonu itibarıyla ülke ekonomisine 90 milyar TL‘nin üzerinde destek

İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Başvuruları Başladı İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Başvuruları Başladı

Başta istihdam, imalat, ihracat ve inovasyon alanlarında faaliyet gösteren KOBİ’ler olmak üzere ülkemizin büyümesine katkı sağlayan işletmelere 2023 yılı 3. çeyrek sonu itibarıyla nakdi 63.1 milyar TL, gayri nakdi 27.5 milyar TL olmak üzere toplamda 90 milyar TL‘nin üzerinde kaynak desteği sunduklarını hatırlatan Mehmet Ali Akben, “Son 2 yılda KOBİ’lere Kredi Garanti Fonu kefaletiyle 2 milyar TL’nin üzerinde destek sağladık. Son 3 yılda ise yenilenebilir enerji, tarım ve gıda, kimya ve ileri teknoloji destekli makine endüstrisi alanlarında kâr-zarar yatırım ortaklıklarına bugüne kadar 4.5 milyar TL’ye yakın fon katkısı yaptık” dedi.

İhracatçılara ihracat taahhütlü finansman projeleriyle 63 milyar TL nakit kaynak

Vakıf Katılım kurulduğu ilk günden bu yana katılım finans esasları doğrultusunda müşteri deneyimi odaklı yaklaşımı ile ihracatçılara ihracat taahhütlü finansman projeleriyle 63 milyar TL nakit kaynak sağladı.

Yastık altındaki altınları ülkemiz ekosistemine kazandırılması amacıyla Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi (KAD-SİS) ve Şube Altın Günleri ile toplayan Vakıf Katılım, ayrıca katılım finans ilkeleri çerçevesinde alternatif yatırım ürünleri kullanmak isteyen müşterilere sunulmak üzere hisse senedi işlemlerine ve TEFAS üzerinden yatırım fonlarına da aracılık ediyor.

                                   

Editör: Selim GÖKEL