Niğde Şehit Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Çiçek, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Hamdi Doğan, dekanlarımız ve müdürlerimiz ile akademik ve idari personel katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Çiçek yaptı. Rektör V. Çiçek açıklamalarına, “101 yıl önce 26 Ağustos 1922’de kahraman ordumuzun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki Büyük Taarruzuyla başlayan ve 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle taçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Türk milletinin yakın tarihteki en büyük ve önemli zaferlerinden birisidir." sözleriyle başladı. Rektör V. Çiçek sözlerini "Tarihe altın harflerle yazılan bu zafer; ordu, silah ve teçhizat bakımından düşmanlarına oranla yoksun bir milletin, göğsündeki imanı ve bağımsız yaşama arzusu ile kendisinden kat kat büyük orduları dize getirdiği bir zaferdir. Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.” diyerek noktaladı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Üniversite  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Talas ise konuşmasına, milletimizin tarihte yurt arayışlarına ve bu arayışların sebeplerine değinerek başladı. Talas Anadolu'nun bizler için bir ebedi vatan oluşunun oldukça kıymetli bir anlam taşıdığını ifade etti.

Türk milli kimliğinin ve kültürünün tarihi zaferler neticesinde teşekkül edişine de değinen Talas, Anadolu'nun yurt edilişindeki siyasal ve sosyal sürece ilişkin detaylı bilgiler verdi. Milli Mücadele dönemi ve Büyük Taarruz'un öneminden bahseden Talas, açıklamalarının sonunda Cumhuriyetimizi ortaya çıkaran koşullardan da örnekler verdi.

AFAD bu sefer kuyuya düşen oğlağı kurtardı AFAD bu sefer kuyuya düşen oğlağı kurtardı

WhatsApp Image 2023-08-30 at 11.35.13

Editör: Selim GÖKEL