Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen çalıştaya Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Melih Ayhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkan Yardımcısı Orhan Solak, il protokolü, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Niğde’de üniversite öğrencilerden köy okulları için proje Niğde’de üniversite öğrencilerden köy okulları için proje

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan program müzik dinletisi, protokol konuşmaları ve açılış oturumu ile devam etti.

“İklim Değişikliği Sorunu Artık Göz Ardı Edilemez”
Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ece Ümmü Deveci, “Çevre ile ilgili sorunların dışında iklim değişikliği sorunu artık göz ardı edilemez. Dolayısıyla bölgemizdeki tarımda bu sorunların üstesinden gelecek yeni yöntemlere yönelmemiz gerekli.” dedi. Tarım deseninin değişmesi gerektiğini vurgulayan Deveci, çalıştayın bu sorunun nasıl daha kolay üstesinden gelinebileceğine odaklandığını vurguladı.


“Ülkemizde Yeşil Dönüşüm Süreci Başladı”
Çalıştayda konuşma yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkan Yardımcısı Orhan Solak, konuşmasında iklim değişikliğinden dolayı yaşadığımız afetlerden bahsetti. İklim değişikliğinin etkilerinin afetlerle sınırlı olmadığını; çevresel, sosyal ve ekonomik etkilerinin toplumun her kesimini etkileyen bir mesele olduğuna vurgu yapan Solak “Ülkemizde yeşil dönüşüm süreci başladı.” dedi.


“İklim Değişikliğinin Etkilemediği Hiçbir Alan Yok”
İlimiz Valisi Cahit Çelik çalıştayda yaptığı konuşmada “İklim değişikliği sadece ülkemiz içinde değil tüm dünya için önemli bir sorun. Bu sorunun etkilemediği hiçbir alan yok. Bu çalıştayın ilimizde farkındalık yaratacağını biliyor ve ortaya çıkardığı olumsuz sonuçların üstesinden gelinmesine yönelik çalışmalarımıza katkı sunmasını diliyorum.” dedi. Vali Çelik ayrıca konuşmasının sonunda böylesine önemli konuda düzenlenen çalıştay için Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ve emeği geçenlere teşekkür etti.


Konuşmaların akabinde çalıştay açılış oturumu ile devam etti. Üniversitemiz akademik personeli ile alanında uzman isimlerin katıldığı çalıştayda “İklim Değişikliği ve Su Kaynakları”, “Sel ve Taşkın Yönetimi”, “İklim Değişikliğinde Tarım ve Gıda Arz Güvenliği”, “İklim Değişikliği ve Sağlık” ve “İklim Değişikliğinde Uyum Stratejileri” konuları ele alındı.

Whatsapp Image 2024 02 14 At 12.27.07 (2)

Editör: Selim GÖKEL