Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öncelikli alanlarından olan tarım alanında bölgesel kalkınma odaklı çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Çiftçi Eğitim Koordinatörlüğü'müz ile Ahiler Kalkınma Ajansı iş birliğinde bölge çiftçileri için “Uygulamalı Ana Arı Yetiştiriciliği Eğitimi” veriliyor.

2020 yılında hayatını kaybeden Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültemiz Öğretim Üyesi merhum Prof. Dr. Ethem Akyol’un anısına atfedilen eğitim üç gün sürecek. Eğitim kapsamında Niğde ve bölgesinde arıcılık yapan 15 kursiyer, ana arı yetiştiriciliğine ilişkin uygulamalı eğitim alıyor.

Eğitimleri yerinde inceleyen Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, eğitim kapsamında kursiyerlere uygulamalı olarak gösterilen bal hasadına katıldı. Burada bir açıklama yapan Rektörümüz, Üniversitemizin tarım-gıda alanında öncü olduğunu ve bünyesindeki Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinde yürüttüğü çalışmalarla bölgedeki tarım ve hayvancılık alanındaki üreticilere destek verdiğini belirtti.

Eğitimin Merkezimize bağlı Çiftçi Eğitim Koordinatörlüğü öncülüğünde ve Ahiler Kalkınma Ajansı iş birliğinde düzenlendiğini ifade eden Rektör Uslu, “Bu çalışmayla üreticilerimiz ana arı üretimlerini öğrenip kendileri gerçekleştirecekler.” dedi.

"Üniversitenin Niğde'deki Çiftçilere Vermiş Olduğu Destekler Artarak Devam Edecek"

Üniversitenin "Bölgesel kalkınma odaklı, öncelikli alanlarda ihtisaslaşmış, topluma hizmette öncü ve yenilikçi bir üniversite olma" vizyonuyla Niğde'mizdeki çiftçilere vermiş olduğu desteklerin artarak devam edeceğini vurgulayan Rektör Uslu, son olarak "Eğitimimize vermiş olduğu desteklerden dolayı Ahiler Kalkınma Ajansına ve emeği geçen başta Merkez Müdürümüz olmak üzere tüm personelimize teşekkür ederim." diyerek sonlandırdı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde  2024 Tercih ve Tanıtım Heyecanı Başladı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde 2024 Tercih ve Tanıtım Heyecanı Başladı

Editör: Selim GÖKEL