Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim alan 1 ve 2. Dönem 212 öğrenci için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezimizde düzenlenen programa, Niğde Vali Vekili Cemil Kılınç, Niğde AK Parti Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Rektör Vekili Prof. Dr. Yağmur Şener, Niğde protokol üyeleri ve çok sayıda davetli ile öğrenci katıldı.

Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, her mesleğin kutsal ancak doktorluğun biraz da özel bir meslek olduğunu söyledi.

"Ben Her Yerde Varım" Projesi Hayata Geçirildi "Ben Her Yerde Varım" Projesi Hayata Geçirildi

Sağlığın insanlık için çok önemli bir değer olduğunu belirten Kılınç, "Sağlık, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar kıymetli. Bu mesleğe talip oldunuz, bundan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Son iki yılda yaşadığımız salgınla mücadelede de bunu gördük. İnsanlar, serveti, makamı, ne olursa olsun, sıhhat elden gidince sizin şifalı ellerinize bakıyorlar." ifadelerini kullandı.

Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Yağmur Şener açıklamalarının devamında beyaz önlüğün temizliği ifade ettiğini söyleyerek bugün bu önlüğü giyecek tüm öğrencilerimizin hayatlarının da bu önlük kadar beyaz geçmesini temenni etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yağmur Şener de beyazın temizliği, saflığı, güveni hatta şifa vermeyi temsil ettiğini anlatarak, "Nasıl bir mesleğe talip olduğunuzu tekrar düşünmenizi öneririm. Hakkını vermemiz lazım. Mesleğinizi icra ederken çok zorluklarla karşılaşacaksınız, geceniz gündüzünüz olmayacak, çok çalışacaksınız ama hakkından geleceğinize eminim." şeklinde konuştu.

Üniversite yönetiminin yürüttüğü çalışmalar hakkında da detaylı bilgiler veren Rektör Vekili Prof. Dr. Yağmur Şener açıklamalarını, öğrencilere bugünlere getiren ailelere teşekkür ederek noktaladı.

Tıp Fakültesi Dönem 1 ve Dönem 2 öğrencilerinin, “Beyaz Önlük Giyme Töreni”, protokol üyelerinin öğrencilerimize beyaz önlüklerini giydirmelerinin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim