Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) ilk oturum heyecanı başladı. ÖSYM tarafından üç oturumda düzenlenen YKS’nin ilk ayağı olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı öncesinde Niğde’de öğrenciler sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okulların yolunu tuttu. Öte yandan, sınava girecekleri okula geç kalan, okullarını karıştıran ve kimliklerini evde unutanlar ve kaybeden öğrenciler polislerden yardım istedi. Polis ekipleri, kimisinin evinden kimliği alınırken, kimi öğrenciler de kapıların kapanmasına dakikalar kala okullarına yetiştirildi.

Vali Çelik, Niğde Belediye Başkan Yardımcılığına Atanan Ali İlker Atabay'ı Ziyaret Etti Vali Çelik, Niğde Belediye Başkan Yardımcılığına Atanan Ali İlker Atabay'ı Ziyaret Etti

Sabahın erken saatlerinden itibaren Niğde İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı motorize ekipler sınava geç kalan, kimliğini unutan, sınav yerini karıştıran ve benzeri nedenlerle sınava girmesi risk altına giren öğrenciler için canla başla çalıştırlar. Sınav yapılan her binanın önünde konuşlanan ekipler bulundukları yerde ve kendilerine gelen ihbarları anında değerlendirerek, öğrencilerin hayatlarındaki en önemli barajı aşmaları için yoğun mesai harcadılar. Çocuklar ve aileleri Niğde İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekiplerinin bu konudaki hassasiyetlerinin çok önemli bir davranış oluğunu, çocukların çok önemli bir fırsatı basit nedenlerle kaybetmelerinin önüne geçilmesi açısından bu hizmetin çok kıymetli olduğunu dile getirdiler.

Editör: Selim GÖKEL