Adrese teslim iş ilanı,

Kişiye özel ilan,

Adrese teslim kadro ilanı,

Pes dedirten adrese teslim kadro ilanı…

Üniversitelerin yayınladığı iş ilanları için bu başlıklarla, onlarca  haber yayınlandı. Bu haberleri okur ve şaşırdım…

İhaleye hiç girmem ama EKAP’ı düzenli takip ederim.

İşe  ihtiyacım yok ama İş İlanlarına bakarım hatta sitemize alıntılarız.   

Şirketim yok, finans yada borsa ile ilgilenmem ama KAP – Kamu Aydınlatma Platformunu  düzenli şekilde takip ederim.

Eskiden, Niğde’de iş ilanları yapılır, salonlarda sınavlar yapılırdı. Son zamanlarda bu tarz iş alımlarına şahit olmuyoruz.

En son hatırladığım işe alım Niğde İl Özel İdaresine oldu.

Ama nasıl oldu?

Bütün İl Genel Meclis üyelerine kontenjan verildi. İl Genel Meclis üyeleri de kardeşini, oğlunu, yeğenini işe aldırdı. Yanlış anlamayın torpille değil, direk isim vererek alımları sağlandı.

Sınavsız şekilde işe alma gerçekleşti… İl Genel Meclis üyelerine önemli bir kıyak yapıldı. Mecliste Ak Parti çoğunluk olduğundan Parti bina görevlisi  başta olmak üzere 12 Ak Parti kontenjanından, 4 MHP kontenjanından, 2 CHP ve 1 kişi de İYİ Parti meclis üyesi kontenjanından işe yerleştirildi.

Hangi hukuk ve kanuna dayandırıldığını bilemediğimiz bu adaletsiz işe alımı 27.05.2021 tarihinde yaptığımız haber ile duyurmuştuk. Partilerden ve valilikten açıklama beklemiştik. Tabi bütün partiler işin içinde olduğundan dolayı olay kapatıldı.

İş ilanları dikkatimi çekiyor demiştim ya.

Geçtiğimiz günlerde ise Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin personel alımı ilanını gördüm.

KPSS puanına göre, yazılı ve sözlü sınavı yapılmadan 30 personel alınacak.  21 ayrı sıra ile çeşitli unvanlarda alınacak olan personelde aranan nitelikler ise çok ilginç buldum. 

Personel alımında aranan niteliklerden bazılarını,  ilimizde bulunan binlerce işsizler için inceledim. Başvuracaklar için de aydınlatıcı olacağını umuyorum! İlanın tamamını sayfanın en altında görebilirsiniz. 

...

İlanın bir bölümünde  8 tane Büro Personeli alınacak ama 8 ayrı sıra oluşturulmuş ve her birin de farklı nitelikler aranıyor.

“İşiniz İçin Sosyal Medya sertifikası” isteniyor. Sosyal Medya Sertifikasını bir çok üniversite ve MEB onaylı bir çok kurum veriyor. Binlerce işsizin de Sosyal Medya Sertifikası var. Ama “İşiniz İçin Sosyal Medya Sertifikası” nı sadece   Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi veriyor.

3 Boyutlu Yazıcıların Farklı Sektörlerde Kullanımı sertifikası : Bu sertifikayı ODTÜ iştiraki  Bilgeiş tarafından uzaktan eğitimle online veriliyor. 3 Boyutlu Yazıcıların Kullanımı Sertifikası veren onlarca kurum ve kuruluş var ama “ Farklı Sektörlerde Kullanımı” sadece Bilgeiş’te veriliyor.

Yine aynı büro personeli alımında  “Teknoloji ile Öğretim sertifikası” isteniyor onu da ODTÜ Bilgeiş online veriyor.

5. Sıradaki yine Büro Personeli alımında Genel İş ve Güvenliği Sertifikası istenirken, 6. Sıradaki Büro Personeli ilanında “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından İş Güvenliği Uzmanlığı (C) Sınıfı sertifikası” isteniyor.

Genel İş Sağlığı Güvenliği Sertifikası niteliği aranan ilanda en az 5 yıl sigortalı çalışmış olma şartı isteniyor. Diğer Büro Personeli ilanlarında bu  şart yok!.  

13. sıra, 14. sıra, 15. Sıra ve 16. sırada Koruma Güvenlik Görevlisi var.

13. ve 16.  Sırada ön lisans mezunu şartı varken, 14. Ve 15. Sırada lisans mezunu şartı  var.

Lisans mezunu olmasına rağmen bu bölüm birleştirilmemiş iki ayrı sırada gösterilmiş ama 14. Sırada 1 erkek Koruma Güvenlik Görevlisinin şartlarına “MEB onaylı Bilgisayar sertifikası ile İlk ve Acil Yardım sertifikasına sahip olmak” yazılmış. Ama 15. Sırada yine lisans mezunu 1 erkek Koruma Güvenlik Görevlisinin şartlarına bu sefer “Genel İş Sağlığı ve Güvenliği sertifikası” şartı konulmuş.

16. sıra ve 13. Sıradaki Koruma Güvenlik Görevlisi alımı şartlarında her ikisinde de ön lisans şartı var.

13. sıradakinde 4 erkek personel alımı için  “Özel Güvenlik ve Koruma, Savunma ve Güvenlik, Güvenlik, Kamu Güvenlik ve Asayişin Sağlanması önlisans programlarının birinden mezun olmak” şartı getirilirken 16. Sıradaki 1 erkek personel için “-Herhangi bir önlisans programı mezunu olmak” şartı getiriliyor ve ek olarak da “Genel İş Sağlığı ve Güvenliği sertifikası ile MEB onaylı Bilgisayar İşletmeni sertifikasına sahip olmak.” Şartı getiriliyor.

Asıl ilginç olan bir başka personel alımı ise Sağlık Teknikeri alımında yapılmış. 20. ve 21. Sırada Sağlık Teknikeri alınıyor. KPSS grubu aynı P93 2020 grubundan.

20. sıradaki Sağlık Teknikeri için “Türkiye’de Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi sertifikasına sahip olmak. - En az 3 yıl sigortalı olarak çalışmış olmak” şartı getirilmiş.

Türkiye’de Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Sertifikası”nı ise Yeşilay veriyor.

Yeşilay Niğde’de Eski Alay Komutanlığı Gazino binası tahsis edildi. Niğde Şube kurucu başkanı ise ADALET ve Kalkınma Partisi Niğde Milletvekili Selim Gültekin yürütüyordu.

PERSONEL İLANI  VE ARANAN NİTELİKLERİN TAMAMI BURADA

PERSONEL ALIMI İLANI İNDİRİN.pdf