Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve bağlı yüksekokulların öncesinde alınan ulaşım, güvenlik önlemleri ve alınabilecek ilave önleyici tedbirlerin görüşüldüğü Üniversite Güvenlik ve Koordinasyon Toplantısı, Vali Cahit Çelik’ in başkanlığında gerçekleştirildi.

Kurban Kesme Sertifikası Olmayanlar Kurban Kesebilecek Mi? Kurban Kesme Sertifikası Olmayanlar Kurban Kesebilecek Mi?

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya; Vali Cahit Çelik’ in yanı sıra, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Albay Gürol Okyar, Niğde Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Taciroğlu ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Vali Cahit Çelik toplantının açış konuşmasında 2023-2024 yaz döneminin tüm paydaşlara hayırlı olmasını dileyerek; “Bugün; üniversite yerleşkesi ve çevresinde alınan trafik ve asayiş tedbirlerini istişare etmek ve alınacak yeni ilave tedbirleri değerlendirmek için bir araya geldik.  Bizim yegâne amacımız Türkiye’nin farklı bölgelerinden ilimize gelen ve bizlere emanet edilen öğrencilerimizin huzur ve güven ortamında iyi bir eğitim almaları sağlayarak, 2023-2024 yaz döneminin kazasız belasız bir şekilde tamamlanmasıdır.

Bu vesile ile 2023-2024 yaz döneminin öğrencilerimize ve bütün akademisyenlerimize, üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Toplantıda, Ömer Halisdemir Üniversitesi yerleşkesinde ve ilçelerde bulunan meslek yüksekokullarda yüksek öğrenimde sorunsuz bir akademik yıl geçirilmesi için yapılan mevcut çalışmalar, üniversitede olması muhtemel asayiş olayları ile üniversite yurtlarının ulaşım ve güvenlik sorunları ele alındı. Ayrıca, yaşanabilecek olumsuz durumların önlenmesi için ilgili tüm kurumlar tarafından koordinasyon içerisinde çalışılarak üniversite ve yurt bölgelerinde alınacak tedbirler değerlendirildi.

Editör: Selim GÖKEL