Niğde Valisi Necmeddin Kılıç tarafından uygulamaya konulan "Köylerimiz Şehir Olacak Projesi" kapsamında Ulukışla ilçesine bağlı tüm köylerde katı atıklar başta olmak üzere çöpler Ulukışla Kaymakamlığına bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından düzenli olarak toplanmakta.


Ulukışla köylerinde aynı proje kapsamında özellikle yaz sıcaklığının arttığı dönemlerde sivri sinek ve benzeri haşerelerin vatandaşların sağlığına zarar vermemesi için tüm köylerde ekipler  tarafından Sağlık Bakanlığınca onaylanmış ilaçlar kullanarak ilaçlama yapılmasına başlanıldı.

Ulukışla ilçe Kaymakamı   Ferhat Atar konu ile ilgili yaptığı açıklama da; “Toplumlar için sağlıklı ve güvenli ortam sağlandığı zaman toplumda huzur ve güven olur. 6360 sayılı büyükşehir yasası yürürlüğe girdikten sonra özellikle köy statüsüne geçen yerleşim birimleri başta olmak üzere tüm köylerimizde sağlıklı ve güvenli ortamı oluşturacağız. İl Özel İdaremizin maddi destekleri ile köylerimizde çöpleri topluyoruz. Elbette ki geçiş sürecinde sıkıntılarımız oldu ama sistem oturduğunda köylerimiz daha sağlıklı ve daha yaşanabilir olacağından göç veren değil göç alan yerler olacaktır. Yaptığımız köy ziyaretlerinde vatandaşlarımızın en çok sıkıntı yaşadığı ve sağlığını olumsuz etkilediği sivrisinek ve diğer haşereler olduğu belirtilmiştir. Buna karşı da Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz tarafından bu zararlılarla mücadele için gerekli araç, ilaç ve ekipmanlar tedarik edilerek ilaçlama çalışmaları başlamıştır. İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz köylerimiz daha yaşanılabilir hale getirmek için çalışmaya devam edecektir’ dedi.












Editör: TE Bilişim