Niğde'nin Ulukışla ilçesinde Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl bir ilk yaşanıyor. Ulukışla ilçesinin köy muhtarları ve ailelerine yönelik, Çanakkale’yi de kapsayan bir gezi düzenleniyor. 

Kaymakamlık ve Ulukışla Ziraat Odası'nın işbirliği ve organizasyonu ile Ulukışla'nın köy muhtarları, aileleri ve Kaymakamlık çalışanları, dört gün sürecek olan İstanbul, Edirne, Çanakkale, Bursa, Bilecik ve Söğüt'ü kapsayan gezi için yolcu edildiler.
Muhtarlar ve aileleri ile Kaymakamlık çalışanlarını gezi için akşam saatlerinde uğurlamaya Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Ulukışla Ziraat Odası Başkan'ı Ali Emin Uğurlu, İl genel Meclis Üyesi Şahin Tulgar ve vatandaşlar katıldılar.

Kaymakam Ferhat Atar, "Muhtarlarımız, eşleri ve memurlarımız, 'Kuruluştan Kurtuluşa' sloganı ile Osmanlı'ya başkentlik yapmış olan kutlu şehirler Söğüt, Bilecik, Bursa, Edirne ve İstanbul'u; aynı zamanda 101 yıl önce milletimizce destan yazılan mübarek topraklar Çanakkale'yi ziyaret için Ulukışlamızdan başlayan seyahatinizin hayırlı olmasını diliyorum. Kazasız belasız gidip dönmenizi temenni ediyorum. Buram buram tarih kokan Ulukışla ilçemizden, Söğüt'te Ertuğrul Gazi'ye, Bilecik'te Şeyh Edebali'ye, Bursa'da Osman Gazi ve Orhan Gazi'ye, Çanakkale'de 253 bin şehidimize, Edirne Selimiye'de Mimar Sinan'a ve İstanbul'da Fatih'e, Eyüp Sultan'a selam ve hürmetlerimizi götürün. Emanetlerinin emanetimiz olduğunu ve asla onlara karşı mahcup olmayacağımızı söyleyin. Muhtarlarımız bizim için çok ama çok önemli olup, millet ve memlekete hizmet yolunda onlar en güçlü elimizdir. Tertip ettiğimiz bu anlamlı ve dolu dolu geçecek gezi sayesinde, muhtarlarımızla, köylerimizdeki yatırım ve inşaatlarımızın başlayacağı yeni döneme moral ve motivasyonla başlayacağımızı, bu gezinin de buna katkı sağlayacağını umuyorum. Allah yol açıklığı versin." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim