Ulukışla İlçesinde geleneksel olarak yapılan ve bu yıl 9. düzenlenen Ulukışla Toroslar Kültür ve Sanat Festivali yapıldı.
 




Festivallin açılışına Ulukışla Kaymakamı Ozan Gazel, Ulukışla Belediye Başkanı CHP’li Hacı Avşar, Alay belediye başkanı Şenol Soylu, Altunhisar belediye başkanı Erdal Sarı, Çukurkuyu belediye başkanı Ibrahim Gülümser, Aktaş Belediye başkanı CHP’li Yaşar Çamur ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.



Festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Avşar, Ulukışla’nın tarihiyle, coğrafi konumuyla Anadolu’ya beşiklik yapmış bir ilçe olduğunu belirtti. Başkan Avşar, Festivallerin insanları kaynaştırdığını birleştirdiğini ve sevgiyi, saygıyı arttırdığını söyledi. Avşar, İnsan odaklı belediyecilik anlayışıyla, halkımıza gerekli olanakları sunmak ve onların en iyi şekilde yaşamasını sağlamak amacıyla yaptığımız festivalimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Çankaya Belediyesi Foklör Ekibi gösteri yaptı. Daha sonra sahneye çıkan Popstar Demet, Nebih Nafile ile Seda Bingöl Türkülere alkışlarla tempo tutan vatandaşlar, Sanatçıların söylediği tüm türkülere eşlik etti. Başkan Avşar, konserin başında piste çıkıp vatandaşlarla birlikte Oyun havalarına eşlik etti. Vatandaşlar, daha sonra sahne alan sanatçıların birbirinden hareketli türküleriyle halaylar çekip, gönüllerince eğlendi. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise sahneye Birbirinden güzel sanatçılar çıktı. Popstar Demet bir birinden güzel türküleriyle meydanı dolduran gençleri coşturdu.



Ulukışla Toroslar Kültür ve Sanat Festivali’nin (UTOKS) ikinci günü renkli görüntülere sahne oldu. Festival kapsamında, Ulukışla Belediyesi tarafından sünnet şöleni organize edildi. Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’nda düzenlenen sünnet şölenine, çocuklar, aileleri ve çok sayıda kişi katıldı.


Belediye Başkanı Hacı Avşar, çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra sünnet olacak çocuklar, davul zurna eşliğinde oyun oynadı. Başkan Avşar, bir grup çocukla birlikte sünnet pastasını kesti. Şölende eğlenen çocuklar, sünnet sırasında gözyaşlarını tutamadı. Bu yıl sünnet şöleninde 25 çocuğun erkekliğe ilk adımı attığını belirten Başkan Hacı Avşar, “Sünnet şölenlerinde çocuklarımızın güzel şeylerin, eğlencelerin, yaşamlarında unutamayacakları anların olması gerekiyor. Tabi bu külfet getirdiği için maddi durumu iyi olmayan çocuklarımıza, onların ailelerini rencide etmeden, Ulukışla Belediyesinin önderliğinde 9.’sunu yaptığımız UTOKS kapsamında sünnet şöleni düzenliyoruz. Her yıl 30’a yakın çocuğumuzu sünnet ettiriyoruz. Zaman zaman daha fazla olabiliyor bu sayı. Bu yılki sayımız 25, Gerekli şekilde halkımıza destek vermeye çalışıyoruz, bu güzelliği paylaşmak istiyoruz. Ciddi bir etkinlik olduğuna inanıyorum” dedi.


Festival Cengiz Özkan ve İsmail Altunsaray konseriyle neşeli bir şekilde son buldu.



Editör: TE Bilişim