Niğde’nin Ulukışla ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilköğretim ve lise öğrencileri arasında kitap okuma yarışması sona erdi. Yarışma sonunda dereceye giren öğrenciler ödülleri verildi. Şenlik havası içinde geçen ödül töreninde öğrenciler gönüllerince eğlendi.



“Türkçemiz için okuyoruz, yazıyoruz” sloganı ile düzenlenen Kitap Okuma Yarışmasının ödül törenine Ulukışla Kaymakamı Ozan Gazel, Milli Eğitim Müdürü Genç Osman Atılgan, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

Ulukışla Kaymakamı Ozan Gazel, ilçede düzenlenen okuma seferberliğinin başarılı ile sonuçlandığını belirterek, okumanın önemine dikkat çekti. Sınavların artık anlamaya yönelik olduğunu vurgulayan Kaymakam Gazel, “Okuyan, ve okuduğunu anlayan öğrenci diğerlerinden bir adım öndedir. Bir adım öne geçmek için okumak hayatımızın bir parçası olmalıdır” dedi.

 

Programda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Genç Osman Atılgan, yarışma ile asıl amaçlarının öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu söyledi. İlçedeki öğrencilerin yüzde seksenin en az 4 adet kitap okuduğunu belirten Atılgan, “Okumak yemek gibi, su gibi olmalıdır insan hayatında. Dağıttığımız kitaplarla birlikte verdiğimiz ayraça şu ibareyi yazmıştık. ‘Okuduğum kadar insanım, okuduğumuz kadar insanız’. Okumayı hayatımızın olmazsa olmazı haline getirmeliyiz” diye konuştu.

 

Yarışmada görev alan, emek sarfeden herkese teşekkür eden Atılgan, “Amacımız her zaman önce adam olmak ve adam yetiştirmek. İyi insan olmak kolay değil elbette. Biz nerede olursak olalım her zaman iyi insan olmak ve adam yetiştirmek için çabamızı esirgemeyeceğiz.” dedi.

 

Daha sonra dereceye giren öğrencilerin ödülleri Ulukışla Kaymakamı Ozan Gazel tarafından verildi.



Editör: TE Bilişim