Niğde’de “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında ilk Z Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin katılımı ile Ulukışla Hasangazi Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.

 

Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında ve Kütüphaneler Haftası nedeniyle Ulukışla Hasangazi Ortaokulunda öğretmen-veli işbirliği ile hazırlanan Z-Kütüphane’nin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Teftiş Kurulu Başkanı N.Sami Kahraman, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İsmail Karacan, M. Ali Durak, Yusuf Tüfekçi, Ulukışla Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Açılış sonrası bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “Teknolojinin gelişmesi ile birlikte öğrencilerimiz kitap okumaktan uzaklaşmaktadırlar. Bakanlığımız tarafından yürütülen bu proje kapsamında öğrencilerimiz burada hem teknolojiyi kullanacak hem de kitaplar ile iç içe olacaklardır. Böylece okullar eğitim öğretimin dışında velilerin, öğretmenlerin ve öğrenciler için birer eğlenme ve dinlenme aktivitelerinin yapıldığı yer olacaktır. Bu kütüphanenin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biliyoruz ki bu sizlerin çabası ile gerçekleştirilmiş bir kütüphane. Bu çabanız ve gayretiniz bizim için çok değerlidir.” dedi.

 

Konu ile ilgili bilgi veren Hasangazi Ortaokulu Müdürü Mustafa Karakol, “ Bu projeyi hayata geçirirken önce bazı tereddütlerimiz oldu. Daha sonra öğretmen ve velilerimiz ile görüştüğümüzde onların da desteğini alarak bu hale getirdik. İnternet üzerinden yaptığımız kitap kampanyası ile ummadığımız, beklemediğimiz yerlerden okulumuz için kitap geldi. Bu bizleri hem mutlu etti hem de gayretlendirdi. Kütüphanemizde 5 bilgisayar öğrencilerimizin hizmetine açıldı. Süreli ve süresiz yayınlarımız ile kütüphanemiz herkesin hizmetine açık olacaktır. Kütüphanemizin kurulmasında emeği geçen herkese ve bizleri bu günümüzde yalnız bırakmayız buraya gelen başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin Ekinci olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Milli Eğitim Müdürü Ekinci, kütüphanenin açılışı sonrasında öğretmenler ile bir araya gelerek okul ve öğrenciler hakkında bilgi aldı. Öğretmenlerin sorularını cevaplandırdı.














 

Editör: TE Bilişim