CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi  Ömer Fethi Gürer  Niğde İli Ulukışla ilçesinde içme suyu sorununun çözümünü istedi. Bakan Veysel Eroğlu ve Dönemin Valisi Necmettin Kılıç’ın Şekerpınar suyu ile ilgili  yaptıkları açıklamaların uygulanmaya konmasını talep etti.

ŞEKERPINAR SUYU PROGRAMA ALINSIN
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’de yaptığı konuşmada  Ulukışla ilçe su sorununu bir kez daha gündeme taşıdı. Gürer şöyle konuştu:“Niğde ile Ulukışla İlçesinde içme suyu önemli sorundur. Kışın nüfusu 5 bin, yazın da 20 bine ulaşan ilçede kaliteli içme suyu olmadığı gibi, su yetersiz kalmaktadır. Sayın Bakan Veysel Eroğlu nisan ayında ziyaret ettiğinde bölgede ambalajlı su kaynağı da olan Şekerpınar su kaynağının Ulukışla'ya getirileceği yönünde değerlendirmelerde bulunmuştu. Bu konuda bir teknik çalışma da sürdürüldü ancak şu anda 2017 yatırım planında bu suyun bölgeye getirilmesi yönünde bir çalışma olmadığını öğrendik. Ulukışla ilçesinin bu suya şiddetle ihtiyacı var. Kendilerine gidildiğinde valisi, bakanı söz veriyor ancak uygulamaya geldiğinde bölgenin ihtiyacı olan içme suyu ne yazık ki bölgeye getirilmiyor. Bu bağlamda uyarıcı olmak istiyoruz. 2017 yılında Şekerpınar suyunun Ulukışla'ya getirilmesi yönünde Bakanlığın söz verdiği biçimde uygulama içinde olmasını temenni ediyoruz çünkü bölge her gün göç almaktadır” dedi.

YAZILI SORUYA YANIT
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in  Niğde Şekerpınar suyunun içme suyu olarak  Ulukışla’ya getirilmesi yönündeki yazılı soru önergesine Bakan Veysel Eroğlu:“Şekerpınar’dan Niğde İline içme suyu temini, çalışmaları devam edilen “ Konya  Kapalı Havzası Master Planı” kapsamında incelenmekte olup, söz konusu master plan raporunun tamamlanmasına müteakiben konu değerlendirilecek” yanıtını vermişti. İlgili raporun hazırlandığı ancak rapor sonrası 2017 yılı yatırım programına maliyet gerekçe gösterilerek Kalkınma Bakanlığınca alınmadığı öğrenildi. Bu durumda Nisan ayında bölgeye gelen ve Şekerpınar su kaynağında inceleme yapan Bakan Veysel Eroğlu ile dönemin Valisi Necmettin Kılıç’ın kamuoyuna açıkladığı suyun Ulukışla’ya gelmesi ihtimali son durumda zora girmiş görünüyor. Milletvekili Gürer, “Ulukışla halkına verilen umut ciddi beklenti olarak devam etmektedir. 2017 yılı için programa Şekerpınar suyu alınıp Ulukışla’nın su sorunu bir an önce kökten çözümlenmelidir.”dedi.
 

 
Editör: TE Bilişim