Ulukışla ilçesinde Kaymakamlık bünyesinde hizmet veren Aşevi, her gün 81 aile ve 456 öğrenciye sıcak yemek dağıtıyor.
İlçeye bağlı köylerden gelen öğrenciler SYDV aşevinde 3 çeşit yemek yiyor.
Milli Eğitim Bakanlığı taşımalı eğitim projesi kapsamında Eminlik, Çiftehan, Yeni Yıldız, Hasangazi, ile Ulukışla Merkezinde 2 okulda toplam 456 öğrenci için açtığı yemek ihalesi kazanan aşevi bu öğrencilere de yemek hizmeti vermekte.
17 yıldan bu yana Ramazan aylarında da yardıma muhtaç ailelere sıcak yemek dağıtan aşevi ayrıca Ardıçlı, Elmalı, Gedeli, Ünlüyaka, Handeresi, Çanakçı, Kozluca ve Başmakçı köylerinde iftar yemeği dağımı yapmakta. 
Ulukışla SYDV ve Aşevi Müdürü Sadık Aldemir, bu konuda şunları söyledi. “MEM taşımalı eğitim için verilen yemek ihalesini vakıf olarak katılarak kazandık. Bu öğrencilere 3 çeşit yemek vermekteyiz. Özellikle eğitime çok düşkün olan Kaymakamımız talimatları var. Çocuklarımızın beslenmeleri konusunda hiçbir şeyi esirgemiyor, “bütün imkanları kullanın” demektedir. Aşevinde çıkan yemekler araçla taşımalı merkezlere götürülmektedir. Bunun dışında Eminlik Köyünden 45, Hasangazi Köyünden 57,Yeniyıldız Kasabasından 18 ve Çiftehan Kasabasından 32 öğrenci aşevinde parasız yemek yemekteler. Bu hizmetin yanında ilçe merkezinde 81 aileye (198 kişi) yemek hizmeti sunulmaktadır.
1994 yılında kurulan aşevinde 17 yıldır, her yıl Ramazan aylarında Ardıçlı, Elmalı, Gedeli, Ünlüyaka, Handeresi, Çanakçı, Kozluca ve Başmakçı köylerinde iftar yemeği dağımı yapılmaktadır.”
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sadık Aldemir, yardıma muhtaç ve fakir ailelere yapılan yardımların Ramazan ayı boyunca aşevinde süreceğini söyledi.
Aşevinde 1aşçı, 5 dağıtım görevlisi ve 1şoför olmak üzere 7 kişiye istihdam sağlarken, adeta küçük bir işletme gibi çalışıyor.
Ulukışla Kaymakamı Ozan Gazel, sık sık Aşevinde öğrencilerle bir araya gelerek önce sohbet sonra birlikte yemek yiyor.
 
Editör: TE Bilişim