Ulukışla ilçesi Altay Köyü'nde düzenlenen anma törenine Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Niğde İl Genel Meclis üyesi Şahin Tulgar, Altay Köyü Muhtarı Abay Orhun ve köy halkı katıldı.

Türk Milletinin hiçbir dönemde esarete boyun eğmeyerek başka milletlerin boyunduruğunun altında kalmadığını söyleyen Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar yaptığı konuşmada şunları söyledi; "En büyük zulümler, katliamlar ve sinsi oyunlar milletimiz üzerinde kurgulanmış ve bu günde kurgulanmaktadır. Bu gün vesilesi ile Türklüğün ve bağımsızlığın simgesi Zuvka Batur'u ve diğer tüm Batur'ları rahmetle anıyorum" dedi.

Atar, ‘‘Yine Anadolu'ya göç ettikten sonra milletimizin onuru ve haysiyeti için kahramanca mücadele eden Süleyman Şah, Ertuğrul Gazi, Fatih, Yavuz ve Mustafa Kemal'i gibi büyükleri rahmetle anıyorum. Kazak Türklerinin 1935'de başlayan çileli yolculuklarının son bulması için 1950'de 'Kazak soydaşlarımızı ülkemize getirin' talimatını vererek çileli yolculuğu sonlandırın Adnan Menderes'i de rahmetle anıyorum. Yine terörle mücadele şehit verdiğimiz kahramanlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Türk milleti yeryüzünde var olduğu müddetçe üzerimizde oynanan oyunlar da bitmeyecektir. Bunlara karşı uyanık olmalıyız, uyanık olmak zorundayız. Yeniden tüm kahramanları rahmetle anıyorum organize de emeği geçen Altay Muhtarımız Abay Orhun'a, Ömürhan Bey'e ve Altay Kızları Dernek Başkan'ı İlkvan Hanıma ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar Muhtar Abay Orhun’a günün anısına plaket taktim etti.

Program kaymakamın köylülerle sohbet etmesiyle sona erdi.


 
Editör: TE Bilişim