Çiftehan Beldesi’nde çürümeye terk edilmiş, Kaplıca Sosyal Tesisi hakkında geçtiğimiz günlerde haberler çıktı. Sitemizde de bu konuda bir çok haber yapmıştık.


Haber Yorum : Selim GÖKEL

 

Bilindiği üzere Ulukışla İlçesi Çiftehan Kasabasında 1994 yılında başlanıp  2000 yılında tamamlanarak açılan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait  Kaplıca Sosyal Tesisi vardı. Bir dönem Niğde Emniyet Müdürlüğünce de çalıştırılan tesis gerek su sorunu, gerekse orman arazisi üzerinde olması nedeni ile çalıştırılamadı. 5 Yıldızlı otel niteliğindeki büyük tesis şuan çürüyor.

 

40 tanesi suit oda olmak üzere toplam 120 yatak kapasiteli, 1 560 metre kare bina alanı, toplam çevresi ile  10 bin  metre karelik alan üzerinde bulunan Niğde Ulukışla İlçesi Çiftehan Kasabası Kaplıca Sosyal Tesis binası 2003 yılından beri çalıştırılmıyor.

 

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ , ORMAN BAKANLIĞI’ NA DEVRETMİŞTİ

 

2012 Yılı Mayıs ayı ortalarında bina Emniyet Genel Müdürlüğünden alınarak,  Orman ve Su İşleri Bakanlığına devredildi. Ulukışla İlçesi Orman İşletme Şefliği alanında bulunan tesisin tasarrufu artık Orman ve Su İşleri Bakanlığında. Niğde Orman İşletme Müdürlüğü’nden edindiğimiz bilgiye göre de burada şuan her hangi bir resmi talep veya çalışma yok.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Niğde  sevgisi biliniyor. Sayın Bakan’ın İTÜ’den hocası ve Borlu merhum hemşerimiz Prof.Dr.  Dinçer Topacık ile muhabbetini bizzat Ankara’da Akkaya Barajı’nın temizlenmesi konusunda görüştüğümüz de dinlemiştim.

 

 

Sn. Bakan Veysel Eroğlu’nun Akkaya Barajı’nın temizlenme işlemine katkısı ve ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı açısından Niğde’ye yatırımlarda hamle yılı ilan etmesi ve 26 ayrı proje için destek vermesi Niğde’de takdirle karşılandı. Ayrıca İlimizi en çok ziyaret eden Bakanlardan birisi yine Veysel Eroğlu. Sayın Bakan’ın ilimize böylesi ilgisi varken, Niğde için yapılan 26 projenin yanında 27 ‘nci proje olarak Orman ve Su İşleri  Emniyet Genel Müdürlüğünce 2012 Mayıs ayında  devredilen ve çürümeye yüz tutmuş devasa tesisin kurtarılması, İlimiz ekonomisine kazandırılması gerekiyor.

 

 

NELER YAPILABİLİR

 

Bu tesis ile  ;

 

1. Yap-İşlet-Devret modeli ile bir işletme veya kişiye kiraya verilebilir.

 

2. Artık bütün resmi  kurumlar özellikle turizm sezonu harici zamanlarda 5 yıldızlı otellerde, eğitim, seminer, toplantı, kurs gibi faaliyetleri yürütüyor. Bu tesis yine kaplıca olarak çalışır hale getirilip Orman ve Su İşleri Bakanlığı da dahil bütün resmi kurumların bu tür toplantı, kurs eğitim, seminer vs.   burada yapılabilir. Kış sezonunda Antalya ve Afyon otelleri böyle programlarla destekleniyor.

 

3. İlimizin Spor konusunda kamp merkezi olabilecek Demirkazık Mümtaz Çankaya Tesisleri hariç başka bir yeri yok.  Aladağlar, Bolkarlar ve Demirkazık için gelen, dağcılar, treking-yürüyüş yapanlar, turistler, yaylacıların konaklama yapabileceği bir yere dönüştürülebilir.

 

4. Şuanki siyasi irade tarafından “ …bakın Darboğaz Meydan Yaylasında bulunan tesis yapılamadı ama bu güne kadar hiçbir siyasinin çözüm bulamadığı bu tesisi hayata geçirdik” diyebilirler. Önceki Milletvekilimiz Sn. Muharrem Selamoğlu’nun ardından şimdi ki  Milletvekilimiz Sayın Kavaklıoğlu’nun “ Kanayan Yaraya Parmak Bastık” diye bir açıklama daha patlatılabilir. (Tıklayın burada)

 

5. Niğde geneli resmi ve özel kurumlar, siyasi toplantılar için kullanılabilir. Hem Niğde İl Genel Meclisi üyeleri “ Ege’de 5 yıldızlı otelde bedava toplantı-tatil yapmışlar” türü dedikoduların önüne geçilir.

 

6. Niğde Milletvekilimiz Sayın Doğan Şafak’ın hayaline bu tesis ile ekleme yapılabilir (Sn. Şafak’ın hayali burada Tıklayın)

 

 

7. Üniversite’ye veya daha önce düşünüldüğü gibi Milli Eğitime devredilip, Turizm Otelcilik Uygulama merkezi yapılabilir.

 

 

8. Tesis bir şekilde açılarak, Belde den köye dönüştürülen Çiftehan  için tekrar siyasi zemin bulunabilir.

 

 

Ulukışla atıl otel - tesis zengini


Dev Bina Çürümeye Terk Edildi




Ulukışla Çiftehan Kaplıca Tesislerinin daha fazla Fotoğraflarını Görmek için TIKLAYIN 

 

 










Editör: TE Bilişim