CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, geçtiğimiz günlerde Orman ve Su İşleri Bakanı’na “Göl-Su 1000 Günde 1000 Gölet Projesi” kapsamında; Niğde’de yapılması planlanan göletlerin, hangi aşamalarda olduğunu ve ne zaman biteceklerini, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği iki önerge ile sormuş, Orman ve Su İşleri Bakanı’nın cevabını halkla paylaşmıştı.


Şafak’tan Göletler İçin Çifte Önerge! haberimiz için Tıklayın



Dar Boğaz Sulama Kanalı İnşaatı Ne oldu???

Şafak, bu defa da Darboğaz Sulama Kanalı inşaatı ile ilgili yaşanan sorunlar nedeniyle, Darboğaz Sulama Kanalı inşaatının durumunu Veysel Eroğlu’na sordu.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun cevaplaması için verdiği önerge metni şöyle: 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel EROĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunda gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

Doğan ŞAFAK
Niğde Milletvekili    
                                                                             

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Göl-Su 1000 Günde 1000 Gölet Projesi” kapsamında; Niğde-Ulukışla Darboğaz Göleti ve Sulaması Projesinde gölet tamamlanmıştır. Projede yer alan Darboğaz Sulama Kanalı inşaatı ile ilgili olarak bazı usulsüzlüklerin olduğu duyumlarını almaktayım.

Bu çerçevede;

1-     Niğde, Ulukışla, Darboğaz Sulama Kanalı inşaatı kaç defa ihale edilmiş ve ihalelere kaç firma girmiştir?

 

2-     Darboğaz Sulama Kanalı inşaatının, ihalesini alan müteahhit firmanın, inşaatı taahhüt ettiği sürede bitiremeyip, ek süre kullandığı ve buna rağmen tamamlamadan yarım bırakıp kaçtığı doğru mudur? Doğru ise, Bakanlığınız bununla ilgili hukuki bir işlem yapmıştır?

 

3-     Darboğaz Sulama Kanalı inşaatının yapımı ne zaman ve kim tarafından yapılacaktır?

 

4-     Darboğaz Sulama Kanalı inşaatının ihalesi, ihaleyi alan firmaya muhammen bedelin altında verildiği doğru mudur? Doğru ise, gerekçesi nedir?

 

5-     Darboğaz Sulama Kanalı inşaatının ihalesine verilen en düşük ve en yüksek teklif bedeli nedir?

 

6-     Su kanalının verilen zamanda tamamlanmaması, Darboğaz ve bölge halkına ekonomik ve sosyal kayıp verdiği düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız, vatandaşın mağduriyetini nasıl gidereceksiniz?

 

Editör: TE Bilişim