Niğde’nin Ulukışla ilçesinde motosiklet tamircisi Bekir Kara, ilçede motosiklet kullanan 50 sürücüye ücretsiz kask dağıttı. 

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde motor tamirciliği yapan Bekir Kara, ilçede ve köylerinde motosiklet kullanan A2 ehliyetli sürücülere kendi imkanlarıyla temin ettiği 50 kaskı Ulukışla Belediyesi'nin önünde ücretsiz dağıttı.

Kask dağıtımında konuşan Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, “İlçe esnafımız Bekir Kara’nın desteğiyle motosiklet sürücüsü arkadaşlarımıza kask dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Motosiklet sürücüsü arkadaşlarımızın kullanmalarını ve kurallara uymalarını diliyoruz. Kazasız, belasız hayatlarına devam etmelerini temenni ediyoruz. Emeği geçen arkadaşıma bu katkısından dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Motosiklet kazalarından dolayı birçok vatandaş hayatını kaybettiği için kendi imkanlarıyla ücretsiz kask dağıttığını söyleyen motosiklet tamircisi Bekir Kara ise, “Kask kampanyasında Ulukışla’nın bütün köylerine kask dağıtma yardımında bulunmuştum ve onları gerçekleştirdim. Ülkemizde motosiklet kazalarından dolayı birçok insanımızın hayatını kaybettiğini biliyoruz. Her geçen gün ise ilçemizde motosiklet sayısının arttığından dolayı ben tamirci ustası olarak ilçemizde bulunan motosiklet sürücülerine kask dağıtmak istedim. Kasklarımızı Gaziantep'ten Hasan Uğurlu arkadaşım ve tornacı Erkan kardeşlerimle temin ettim onlara sonsuz teşekkür ediyorum. Sürücülerden ricam kask kurallarına uymalarını istiyorum. Canımız her şeyden önemlidir” diye konuştu.

Motosiklet sürücüsü Ali Avşar ise, “Ben de motosiklet kullanıcısıyım. Ben ve arkadaşlarım bilinçsizce davranıyorduk. Yoğun uğraşlar sonucunda emniyet ve kaymakamlığımızın da yardımıyla yapılan seminerde arkadaşlarım ve ben bilinçlendik. Bizim ehliyetimiz var, biz kuralları biliyoruz ama ehliyeti olmayanlar bilmiyorlar. Yapılan seminer sayesinde bilinçlendiler. Kaska kask olarak bakmamak lazım çünkü o kaskta ailemizin emeği var, gelecekteki hayallerimiz, umutlarımız var. Kaza yaptığımız anda kask olmazsa ölürsek ne umut kalır ne ailemizin emeği kalır” şeklinde konuştu.




Editör: TE Bilişim