Niğde İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan  Çiftehan Kür Parkı’nın peyzaj projesi ve yaklaşık maliyeti hazırlandı ve  projeye Kalkınma Bakanlığı’nca 2 milyon lira ödenek tahsis edildiği bildirildi. 



Niğde Özel İdare Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada; Çiftehan Kür Parkı ve Günübirlik tesisler projesi Çiftehan yöresinin turizm bölgesi olmasından dolayı bölgeyi ziyaret edenlere hizmet etmesi, Çiftehan halkının günlük yaşamsal aktivitelerine katkıda bulunması amacıyla planlanmıştır. Jeotermal kaynakları ve doğal zenginlikleri beraberinde barındıran ve turizm bölgesi olan Çİftehan’da kadın erkek ve çocukların ayrı ayrı ilgisini çekecek birçok mekânsal planlama öğeleri sunulmuştur. 

Yapılması planlanan Kür Parkının toplam alanı 6.155 metrekare, yeşil alan miktarı ise 3.255 metrekaredir. Tesis alanı içerisinde çocuk oyun alanları, fitness aletleri, işlevsel piknik alanları, doğal aktivite alanları planlanmıştır.

Uygulanması planlanan projenin peyzaj çalışmaları ve yaklaşık maliyeti hazırlanmış olup ihale aşamasına gelinmiştir. Projeye Kalkınma Bakanlığı tarafından 2 milyon lira ödenek tahsis edilmiş olup, Kültür Turizm Bakanlığı’ndan arazi tahsisi beklenmektedir" denildi. 

Editör: TE Bilişim